Nemzetközi foci

A fél Barcelona távozhat

Valdés és Puyol távozása csak a kezdet, sokan léphetnek a nyáron.

Ne maradj le a topligák friss híreiről! Eredmények, nyilatkozatok, átigazolási pletykák! Klikk és like a Facebookon!

A spanyol sportnapilap, a Marca szerint komoly változások fognak végbemenni nyáron az FC Barcelonánál, ennek csupán a kezdete, hogy Valdés és Puyol már hivatalosan is bejelentették távozási szándékukat. A Marca újságírói csapatrészenként elemezték a keretet.
A katalánok már így is nagy változást jelenthet, hogy két stabil alapember új kihívásokat keres, máshol. Többek helye valószínűleg stabil, néhány játékos helyére újak érkeznek majd.
Akik a Marca szerint biztosan maradnak: Andrés Iniesta, Xavi, Lionel Messi, Jordi Alba, José Manuel Pinto, Gerard Piqué, Marc Bartra, Sergi Roberto, Sergio Busquets, Martín Montoya, Cesc Fabregas, Javier Mascherano, Adriano, Neymar.
A játékosmozgás így alakulhat:
Kapusok: Valdés helyére Ter Stegen érkezik a Mönchengladbachtól. A cserekapus, Pinto eddig úgy tűnt, távozik, de a legújabb információk szerint mégis maradhat, a harmadik számú portás, Oier ellenben eligazolhat.
Védők: Puyol távozása miatt mindenképpen szükség lesz egy középső védőre, ha Mascherano is elmegy, akkor kettőre, de erre most nem sok esély van. A csapat hosszú távra tervez, így egy olyan fiatalt szeretnének magukhoz csábítani, aki sokáig megoldás lehet, a héten leginkább David Luiz nevét hallani, aki könnyen lehet, hogy elhagyja a Chelseat. Sok európai élklub erősítene ezen a poszton, így még Dani Alves jövője sem biztos, 2015-ben lejár a szerződése, így megfelelő ajánlat esetén most még pénzt tudna csinálni belőle a Barca.
Középpályások: A középpályán nincsenek gondok, bár Xavi egyre kevesebb szerepet kap, amit nagyon nehezen visel, ezt egy korábbi interjúban el is mondta. A fiatal Jonathan Dos Santost egy évre kölcsönadhatják valahova erősödni, miután hosszan tartó sérüléséből nemrég épült fel.
Támadók: Pedro és Alexis Sánchez távozhat, a chilei valószínűleg visszatérhetne Olaszországba, Pedro pedig értékelni szeretné helyzetét az idény végén, ettől teszi függővé, hogy vált-e vagy sem. Kora és képességei alapján több ajánlatból válogathatna. Gerard Deulofeu kölcsönjátéka után visszatér az Evertontól, ez is okot adhat néhány változásra. Cristian Tello távozása nem lenne meglepetés, Tata Martino irányítása alatt nagyon kevés lehetőséget kap. Isaac Cuenca, Bojan Krkic és Ibrahim Afellay szinte biztosan távozik.
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik