Nemzetközi foci

Lahm Brazíliában átlépne az árnyékukon

A Bayern sikere jó alap, de közel sem garancia a német válogatott vb-győzelméhez - véli a cséká.

Ne maradj le a topligák friss híreiről! Eredmények, nyilatkozatok, átigazolási pletykák! Klikk és like a Facebookon!

Philipp Lahm bizakodó a német válogatott világbajnoki esélyeit illetően. A Nationalelf és a Bayern München csapatkapitánya reméli, a klubcsapatával elért sikerek kifizetődőek lesznek Brazíliában, de tudja, a kettő nem feltétlen következik egymásból.

“Rengeteg Bayern játékos van a válogatott keretében, de ez önmagában még nem garancia a sikerre” – nyilatkozta a 30 esztendős bekk a FIFA hivatalos honlapjának. “Sok másik ország is azzal a céllal érkezik Brazíliába, hogy megnyerje a világbajnokságot. Hosszú és nehéz út ez. Elég megnézni a Bayern eredményeit. A legutóbbi négy évben háromszor ott voltunk a BL-döntőjében, de nyernünk csak legutóbb sikerült. Az, hogy jó csapatod van önmagában még kevés, a sikerhez kell egy kis szerencse is” – tette hozzá Lahm, aki arra is kitért, szerinte 2006-ban és 2010-ben miért nem sikerült vb-címet nyerniük.

“Úgy érzem, még nem álltunk készen arra, hogy megnyerjük őket. Hazai pályán 2006-ban közel kerültünk a sikerhez, de őszintén megvallva kevesen hitték, hogy nyerhetünk. Végül nem történt semmi extra, egyszerűen kikaptunk egy jobb csapattól, akik a végén megnyerték a tornát” – emlékezett vissza az olaszok ellen hosszabbításban elbukott elődöntőre Lahm.

“2010-ben rengeteg emberünk az utolsó pillanatban esett ki sérülés miatt, köztük a csapatkapitány, Michael Ballack. Fiatal keretünk volt, sokan az első nagy tornájukon szerepeltek. Ennek ellenére jó focit játszottunk és bekerültünk a legjobb négy közé, úgy, hogy azok a spanyolok győztek le minket, akik megnyerték a vb-t, és Európa-bajnokok is voltak.”

“Közel-közel jártunk ahhoz, hogy döntőt játszhassunk, de valami apróság mindig hiányzott. Úgy érzem, ezek a vereségek érettebbé tettek minket, és ezen tapasztalatokkal Brazíliában már sikeresebbek lehetünk” – tekintett a jövőbe Lahm.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Olvasói sztorik