Nemzetközi foci

A szurkolók nem élnék túl a vb-t, ha…

Kizártnak tartja a 2022-es vb nyári megrendezését Monika Staab, a házigazda Katar női válogatottjának kapitánya.

Ne maradj le a topligák friss híreiről! Eredmények, nyilatkozatok, átigazolási pletykák! Klikk és like a Facebookon!

“Külföldi szurkoló nem éli túl itt a nyári 45 fokot. Aki nem idevalósi, olyankor nem is megy ki az utcára, mert nem kap levegőt” – idézi a német szakembert az MTI, aki a hőség miatt hajnali öt vagy este kilenc órakor tart edzéseket a nemzeti együttesnek.

Az 55 éves tréner – aki már 68 országban dolgozott a nemzetközi szövetség (FIFA) megbízásából – leszögezte: október és március között kell lebonyolítani a vb-t, mert “másként nem megy”.

A kérdés azután került ismét napirendre, hogy Jerome Valcke FIFA-főtitkár január elején kizárta, hogy nyáron rendezzék a vb-t. Ideális megoldásnak azt nevezte, ha valamikor november 15. és január 15. között kerülne sor a katari tornára. A nyilatkozat után a FIFA sietett leszögezni, hogy Valcke a magánvéleményét fogalmazta meg, és a nyári, brazíliai vb előtt nem lesz döntés a 2022-es időpontról.

Katar több mint három éve, 2010 decemberében nyerte el a 2022-es vb rendezési jogát, s az azóta eltelt időszakban több lehetséges időpont is felvetődött a tornával kapcsolatban.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Olvasói sztorik