Nemzetközi foci

Van Gaal lehet a MU edzője

A holland szakember irányíthatja a Vörös Ördögöket, amennyiben továbbra is sikertelenséget hoz a Moyes-éra.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Nem túl rózsás a helyzet Manchesterben, hiszen David Moyes csapata több mint valószínű, hogy idén trófea nélkül marad. Ez aligha elfogadható tény az Álmok Színháza környékén, még akkor is, ha a skótnak ez az első szezonja a Vörös Ördögök kispadján.
A bajnokságban egyre távolabb a BL-selejtezőt érő negyedik hely, az FA-kupában a Swansea jelentette a végállomást, a Ligakupa elődöntőjében pedig a Sunderland ütötte ki a gárdát. Rooney-ék a BL-sem várhatják kedvezően a visszavágót, hiszen 2-0-ra elvéreztek Görögországban, az Olympiakosz otthonában a nyolcaddöntő odavágóján.
Egyelőre rengeteg türelmet kapott David Moyes, mostanra azonban egyre több spekuláció látott napvilágot, miszerint rossz döntés volt a skót szakembert az Everton együttesétől Manchesterbe költöztetni. Tény, hogy nem könnyű átvenni egy ilyen patinás klub vezetését mint a United, azonban a gárda kritikán alul teljesít az idei szezonban, így fogytán a türelem.
Többen viszont szeretnék látni Fergusont, ám a klub ikonja biztosan nem tér vissza mint edző. – írja a Daily Mirror. A Sunday People pedig arról cikkezett, hogy hamarosan elfogyhat Moyes irányába a tolerancia. Ebben az esetben a Manchester United vezetése szívesen látná Louis van Gaal-t a csapat kispadján.
A holland szakember jelenleg nemzeti válogatottját irányítja, mellyel ott lesz a brazíliai világbajnokságon. Van Gaal a torna után lemond pozíciójáról – melyet egyes hírek szerint Guus Hiddink örököl meg – és klubszinten folytatná az edzősködést. Kérdés, hogy meddig bírja a Manchester United Moyes irányításával. Ha annyira kritikus lenne a helyzet, hogy szezon közben kellene váltani, akkor van Gaal biztosan nem jön, nyáron viszont létrejöhet a váltás.
De ki tudja, lehet, hogy új erőre kap a United és óriási hajrával bejutnak a BL-be, sőt még az Olympiakosz elleni párharc sincs lefutva, még tovább lehet jutni. Akkor pedig Moyes lenne a dicsőített szakvezető.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik