Nemzetközi foci

Tönnies: Nekünk is hasznunkra kell, hogy váljon

A Schalke vezérigazgatója, Clement Tönnies a Draxler-transzeferről nyilatkozott.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A hétközben elszenvedett csúfos Real Madrid elleni vereséget követően megszólalt a gelsenkircheni klub vezérigazgatója, aki a tz.de-nek adott interjút.
Az utóbbi időben egyre többet foglalkoztatja a sportéletet Draxler jövőbeli sorsa, többek között erről is véleményt formált Tönnies.
A 20 esztendős német tehetség szerződése 2018-ig él, így annak a klubnak, amely meg szeretné szerezni a fiatal klasszist, elég rendesen bele kell nyúlnia a pénztárcájába. Az előző hónapokban, hetekben az Arsenal felől mutatkozott komolyabb érdeklődés Draxler iránt, azonban a tízszeres felnőtt válogatott játékos természetesen a Bayern Münchent is érdekli.
Tönnies elmondta, hogy természetesen örül annak, hogy a német rekordbajnok, illetve több külföldi klub is érdeklődik a tehetséges támadó iránt, de ez még nem jelenti azt, hogy Draxler távozna. Ez sokkal inkább azt mutatja, hogy jó munkát végzünk a Schalkenál, illetve kiváló az utánpótlásnevelésünk. Ezt legitimálja a topcsapatok érdeklődése – tette hozzá a vezérigazgató.
A német támadó fiatal kora ellenére már 90 alkalommal lépett pályára a német bajnokságban, illetve 19-szer már a Bajnokok Ligájában is szerepelhetett.
Tönnies arra is kitért, hogy Draxler egy igazán tehetséges játékos, akinek a távozását nagyon nehéz lenne megakadályozni. A vezérigazgató fontosnak tartja, hogy amennyiben létrejönne a transzfer, azzal a klub is jól kell, hogy járjon. Igazán sajnálom, hogy elmennek olyan játékosaink, mint amilyen Neuer volt és talán egyszer Draxler lesz. De ha távoznak, akkor nem szerencsés az értük kapott pénzre „ráülni”, másrészt pedig panaszkodni, hogy már nem állnak a klub szolgálatában – zárta a mondandóját Tönnies.

Olvasói sztorik