Nemzetközi foci

Rooney 2019-ig a Manchesteré

A támadó jövőjéről már hónapok óta sokféle pletyka keringett, most minden kérdőjelet pont váltott fel. Rooney marad.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Wayne Rooney péntek este új szerződést írt alá a Manchester Uniteddel, így még öt és fél évig, 2019-ig marad a Vörös Ördögöknél.
A csatár köszönetét fejezte ki David Moyesnek, aki meggyőzte őt a maradásról, miután tavaly nyáron látványosan összeveszett Sir Alex Fergusonnal és távozását fontolgatta. Végül a Chelsea harminc millió fontos ajánlatát utasította el.
Moyes bevallotta, ő volt az, aki annak idején Rooney lelkére beszélt és egy titkos találkozón meggyőzte őt, hogy még van mit hozzátennie a Manchester United játékához és mivel ikonikus alakja a klub történelmének, mindenképpen náluk van jövője.
A beszélgetés elérte hatását, tegnap este Rooney aláírta a minden eddiginél nagyobb összegű szerződést, hetente 300000 fontot fog keresni, ez közel évi 16 millió fontot jelent, forintban ez körülbelül hat milliárd. Talán még jobban szemlélteti a szinte felfoghatatlan összeget a dailymail.co.uk oldalon közzétett táblázat, ahol több részre bontották a fizetését, ha az óradíjat vesszük alapul, ez körülbelül 680000 forint. Ezzel a Premier League eddigi legjobban fizetett játékosává vált.
„Sok találgatás látott napvilágot nyáron, de nagyon örültem, amikor David Moyes a klubhoz került. Fantasztikus a kapcsolatunk, végig biztosított a bizalmáról és a belém vetett hitét is mindig éreztem. A tárgyalások már zajlottak egy ideje, örülök, hogy végre aláírtam” – kezdte a sajtótájékoztatón Wayne.
„Ez az egyik legnagyobb klub a világon és azt tudni, hogy a karrierem nagy részét itt tölthetem, csodás dolog. Örülök, hogy minden rendeződött és ezentúl tényleg csak a focira kell koncentrálnom.”
„18 éves korom óta vagyok itt, vagyis tíz éve, ez a szerződés pedig átrepít a harmincas éveimbe. A legjobb éveimet itt töltöttem, alig várom, hogy a következő években még jobban játszhassak.”
„Lehet, hogy nem ez a legjobb év a MU számára, de új a vezetőségünk és fantasztikus edzőn van Moyes személyében. Az, hogy olyan játékosok, mint Mata aláírnak hozzánk, még mindig a klub nagyságát mutatja. A jövő fényes a csapat számára.”

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik