Nemzetközi foci

“Mata volt a Chelsea legjobbja”

Rafa Benítez továbbra sem érti, miért nem számított korábbi játékosára José Mourinho.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rafa Benítez visszatért Angliába. Miután a spanyol tréner tavaly a Chelsea-vel megnyerte az Európaligát, idén az olasz Napoli kispadján érne el hasonló sikert. Ehhez a legjobb 32 között a Swansea Cityt kell búcsúztatniuk. A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón a meccs mellett, korábbi játékosa, Juan Mata játszotta a főszerepet.

A 25 esztendős spanyol labdarúgó, aki januárban 37,1 millió fontért a Manchester Unitedhoz igazolt Beníteznél még alapember volt, az idény játékosának is megválasztották a Stamford Bridge-en.

“Nem azért vagyok itt, hogy a Chelsea-ről beszéljek, de az egyértelmű, hogy az elmúlt két évben Juan volt a legjobb játékosuk ” – nyilatkozta az 53 esztendős szakvezető. “Ez tény. Maga is láthatta, hogy így volt. Elemezhetnénk, hogy mi történt velük, de tényleg nem ezért vagyunk itt.”

Benítez természetesen ezt követően saját csapatára is kitért. Elárulta, a Realtól szerződtetett Raul Albiol egyelőre nem százszázalékos, így csak a mérkőzés előtt dől majd el, bevetheti-e.

A tréner kiemelte, a Swansea a legtöbb angol csapattól eltérő stílusban játszik, sok a kreatív ember, főleg a keretben helyet kapott spanyol labdarúgók miatt, akik ha labdához jutnak, komoly veszélyt jelenthetnek Pepe Reina kapujára.

Olvasói sztorik