Nemzetközi foci bajnokok ligája

“A Bayern gyengéje legfeljebb a védelme”

Effenberg szerint az Arsenal meglepheti a címvédőt a BL-nyolcaddöntőjében.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A német válogatott korábbi középpályása, Stefan Effenberg szerint az Arsenal bátor támadójátékkal meglepheti korábbi együttesét, a BL-címvédő Bayern Münchent – minderről a Sky Sportnak adott elemzésében beszélt.

“Egy izgalmas, jó focit hozó, de szoros mérkőzésre számítok. Az Arsenalnak megvannak a kreatív emberei, úgy mint Özil, Giroud és Cazorla. Nagy elvárásaim vannak a mérkőzéssel szemben, mert a világ jelenlegi legjobb csapata találkozik egy olyan kihívóval, amely komoly kihívás elé tudja állítani a címvédőt” – nyilatkozta a 45 éves sportember, aki 2001-ben maga is BL-győztes lett a Bayernnel.

“Ha a Bayernnek van gyenge pontja, akkor az a védelme. Nem egyszerű feladat, de ott meg lehet verni őket. Persze ennek ellenére is azt kell mondjam, számomra ők a favoritok, de a meglepetés ott lóg a levegőben. Arra sem számítottak sokan, hogy tavaly nyerni tudnak Münchenben, de lenyűgöző játékkal 2-0-ra megverték a Bayernt. A Bayern túl nyugodt volt az első meccs után és erre majdnem ráfizettek. Ezt a hibát még egyszer nem követhetik el. Szoros párharc lesz, annyi biztos” – tette hozzá Effenberg.

Az odavágó 20:45-kor veszi kezdetét Londonban, az Emirates-stadionban, így hamarosan kiderül, igaza lesz-e a 35-szörös német válogatott középpályásnak.

Olvasói sztorik