Nemzetközi foci

Kahn “eladná” Schweinsteigert

A Bayern München és a német válogatott korábbi csékája szerint eljött volt csapattársa számára a váltás ideje.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Oliver Kahn, a német válogatott és a Bayern München korábbi kiváló kapusa szerint kicsit sem lenne meglepő, ha nyáron távozna a bajor együttestől Bastian Schweinsteiger.

A 29 éves középpályás az idei szezonban bokasérülése miatt elveszítette helyét Pep Guardiola kezdőcsapatában, aki a belső középpályás poszton rendre két honfitársát, Javi Martinezt és Thiagót favorizálja, mikor azok játékra alkalmas állapotban vannak.

Eközben a német válogatott középpályást sokadszor is szóba hozták a Manchester Uniteddal, amelyre nyáron nagy átalakulás vár, akár nyolc-tíz játékos is távozhat a klub keretéből, miközben ugyanennyien érkezhetnek az Old Traffordra.

“Megérteném, ha Bastian a váltás mellett döntene. Ha egy olyan klub keres meg, mint a Manchester United vagy a Barcelona, akkor azt el kell fogadni” – nyilatkozta a 45. életévét taposó Kahn.

A volt kapus hozzátette, a Real Madridhoz és a Barcelonához hasonló klubokat mindig is különleges miliő lengte be, amiből Schweinsteiger is sokat profitálhatna hátralévő pályafutásában.

Lapértesülések szerint a 29 éves labdarúgóért múlt nyáron 40 millió eurót sem sajnált volna David Moyes, a United menedzsere, aki idén újabb próbát tenne a rutinos labdarúgó megszerzésével.

Olvasói sztorik