Nemzetközi foci

Hazard majdnem MU-játékos lett

A United 2012-ben közel járt ahhoz, hogy megszerezze a belga szélsőt, ám fizikálisan gyengének látták a Premier League-hez.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Chelsea belga sztárja, Eden Hazard két évvel korábban közel járt ahhoz, hogy a nagy rivális Manchester United játékosa legyen – számolt be a Daily Express.

A Lille-ben 147 bajnokin 36 találatig jutó szélső kegyeiért több európai élcsapat is versenybe szállt azon a nyáron, a Sir Alex Ferguson irányította Manchester United pedig majdnem meg is szerezte, ám végül a skót menedzser a dortmundi Shinji Kagawát szerződtette helyette.

A japán középpályás a Bundesliga csillogó sztárja volt egy idénnyel korábban, kulcsszerepet játszott a Borussia Dortmund bajnoki elsőségében, ráadásul az ára is elmaradt a belgáétól, 17 millió fontba került csupán.

A United megfigyelői a hírek szerint aggódtak azon, hogy a belga szélső vajon elég erős lenne-e a Premier League sokszor számos ütközésen, egy az egy elleni küzdelmeken alapuló stílusához.

A Chelsea vezetősége ezzel szemben nem gondolkozta túl a dolgot, 2012 június 4-én 32 millió font ellenében kivásárolta a Lille-től, Hazard pedig 94 tétmeccsen 24 góllal hálálta meg a londoni vezetők bizalmát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik