Nemzetközi foci

A Chelsea nem veheti fel a versenyt a Cityvel

Mourinho szerint a manchesteriek költségvetésével senki sem szállhat versenybe.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A portugál szakember úgy gondolja, a hétfői ellenfelük az átigazolási piacon sokkal több erővel rendelkezik, mint a Chelsea és nem érti, miért bírálják a csapatát a korábbi költekezések miatt.
A korábbi években Roman Abramovics pénzügyi támogatásával a Stamford Bridge-en a kékeket azzal vádolták, hogy megvásárolták a sikereket, amikor Mourinho vezetésével az első évben azonnal megnyerték a bajnokságot és a ligakupát is.
De a menedzser azzal érvel, hogy a City több mint 600 millió fontos kiköltekezése több játékosra az elmúlt hat évben nem kapott annyi negatív kritikát, mint amennyit ők kaptak, bár állítja, hidegen hagyja ez a gyűlölködés.
„Az én időmben azzal vádoltak minket, hogy megvettük a címeket, amikor Abramovics úr volt a tulajdonosunk, igaz? Talán az emberek a Citíre valahogy másként tekintenek most” – mondta az 51 éves szakember riportereknek.
„Nem tudom, hogy ez amiatt van-e mert nekik hat évbe telt ugyanazt elérni, ami nekem azonnal sikerült, de nem is érdekel. Nem irigylem azt a fajta védelmezést, ami őket körülveszi, úgy látszik, ez csak így megy. A sikeres klubokat szokás utálni, nemde?”
„Anyagilag, nem, versenybe sem tudnánk szállni. Akkoriban szabad világot éltünk, nem létezett az anyagi fair play. Ha a klubod gazdag volt, ha a tulajdonos gazdag volt, nem voltak szabályok. Nyitott volt a helyzet, de az idők változnak.”
Pellegrini csapata remek formát mutat, 68 gólt lőttek a szezonban és a kékek főnöke egyetért azzal, hogy a hétfői ellenfél kiválóan zárja el a teret más csapatok előtt.
„Nem tudom, hogy más csapatok egyszerűen csak félnek a Citytől vagy tényleg nem tudnak áttörni rajtuk. Talán a második.”
„Mi támadni akarunk. Nem tudom megmondani, mi lesz, de megeshet, hogy tíz perc után majd azt mondják, ez a csapat nem akar támadni. Ha így lesz, az azt fogja jelenteni, hogy nem is tudunk.”

Olvasói sztorik