Nemzetközi foci

Brazíliában is beperelték a Barcelonát

A DIS Neymar átigazolási díjának 40 százalékát követeli a katalán klubtól. Az egyesületet, a játékost és családját is perbe fogták.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tovább bonyolódik a Neymar-ügy, miután a brazil DIS üzletlánc beperelte a Barcelonát, Neymart, a játékos családját, valamint a transzferben közreműködő Wágner Ribeiro játékosügynököt.

A cég a játékos átigazolási díjából negyven százalékot követel magáénak, számolt be Roberto Moreno a DIS-t képviselő ügyvéd.

“Brazíliában már beadtuk a keresetünket és most Spanyolországban is megkezdődött az ügy” – nyilatkozta a katalán La Xarxa állomásnak Moreno. “Ha nincs semmi gond az üggyel, akkor Sandro Rossel miért döntött a lemondás mellett? Ez elég furcsa, nem? A játékos eladásából 40 százalék nekünk jár. Hatalmasat csalódtunk Neymarban és az apjában. A Real Madrid sokkal jobb ajánlatot tett a játékosért, ám a végső döntésből kihagyták a DIS-t, ami nem történhetett volna meg” – mondta az ügyvéd.

A 21 éves középpályás a hivatalos közlemény szerint 57,1 millió euróért váltott klubot 2013 nyarán, ám ebből az összegből csupán 17 millió érkezett meg a Santoshoz, további 40 a labdarúgó édesapja által birtokolt céghez került.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik