Nemzetközi foci

Az öt legnagyobb téli fogás

A középpályásokról szólt a januári átigazolási időszak, íme öt klubváltás, ami szerintünk ott van a spiccen.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ötödik helyre futott be Diego Ribas, a Wolfsburg 28 esztendős karmestere, aki az utolsó órákban a spanyol bajnoki címre hajtó Atlético Madridhoz került kölcsönbe. A brazil középpályás a 2011/12-es idényben már szerepelt a “Matracosoknál”, így ismerős közegbe érkezik. Kölcsönadása némileg meglepő, mivel alapember volt ősszel a “Farkasoknál”, 18 tétmeccsen lépett pályára, 1535 percet töltött játékban és öt gólt szerzett.

Negyedik helyen egy újabb brazil, a Laziótól könnyek között búcsúzó Hernanes. A Sao Paulo egykori kiválóságáért a hírek szerint 20 millió eurót sem sajnált a szebb napokat is látott Internazionale. A 23-szoros válogatott labdarúgó négy és fél évre írt alá Milánóban.

Yohan Cabaye, a Newcastle United francia légiósának távozása hosszú ideje téma volt, igaz korábban mindenki arra számított, az Arsenal felé veszi majd az irányt a 28 éves középpályás. Cabaye végül két nappal a határidő vége előtt a Paris Saint-Germain vezetőivel egyezett meg, akik 24 millió eurót fizettek ki érte a “Szarkáknak”. A döntésben a hírek szerint kulcsszerepet játszott a PSG biztosnak tűnő BL-indulása, míg a Newcastle jelenleg nehezen álmodhat akár csak az Európaliga-részvételről is.

A képzeletbeli dobogó második fokára az egyiptomi Mohamed Salah léphet fel, aki egy huszárvágással Liverpool helyett Londonban kötött ki. A Chelsea ellen novemberben még győztes gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, ma már 13,4 millió euró ellenében épp a “Kékek” győzelméért rúghatja majd a gólokat. A 21 éves szélső két idény alatt 78 tétmeccsen lépett pályára a Baselben és 20 gólt jegyzett.

No de Salah aligha került volna José Mourinho alakulatához, ha nincs Juan Mata távozása. A 25 éves spanyol a nagy rivális Manchester Unitedhoz került klubrekordot jelentő 45 millió eurónak megfelelő összegért. David Moyes friss szerzeménye első meccsén gólpasszal tette le a névjegyét a “Vörös Ördögöknél”. Eközben a Stamford Bridge-en táblákkal, dalokkal, abszolút szeretettel búcsúztatták. Ritka az ilyen klubváltás, már csak emiatt is megérdemli listánk első helyét. Arról nem is beszélve, hogy világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája- és Európaliga-győztes labdarúgó több nem is akad a listán… a világon se sok.

Olvasói sztorik