Nemzetközi foci

“Hülye lenne a United kirúgni Moyest!”

Ferguson szerint korai leírni az új menedzsert és csapatát.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Finoman szólva sem alakul fényesen David Moyes első idénye a Manchester United kispadján. A Sir Alex Fergusontól bajnok együttest átvevő skót mindösszesen 11 győzelmet számlál csapatával a 2013/14-es idényben, míg négy döntetlen mellett hétszer szenvedett vereséget. A bajnokságban csupán hetedik helyen áll az együttes, míg az FA-kupából és a Ligakupából is kiesett már.
Elődje, a csapatot 25 évig irányító Ferguson ennek ellenére amondó, bolondság, sőt egyenesen hülyeség a tréner kirúgásáról beszélni, aki nyáron hat évre szóló szerződést kötött a “Vörös Ördögökkel”.
“Sosem értettem, a klubok miért cserélgetik a menedzsereiket olyan gyorsan” – kezdte a 72 esztendős szaktekintély a BBC Sportnak. “Amikor az igazgatóság dönt egy menedzser megbízásáról, megnézik az életrajzát, a karakterét, hogy milyen filozófiát képvisel. Megtalálod az embert, aki ideális a feladatra, hát miért rúgnád ki azonnal, ha az út eleje döcögős? Ez számomra olyan hülyeség!”
“A United képes bármire. A csapatnak remek filozófiája és óriási történelme van, mindenük adott ahhoz, hogy jók legyenek. Néha kell egy kis türelem is, hogy igazán nagy legyél” – tette hozzá Ferguson.
Amikor 1986-ban átvette a klub vezetését csupán 11. helyen zárt az együttes, igaz akkor már 19 éve nem volt bajnok a United. Ezt követően másod, majd ismét 11. lett. Az első bajnoki címére hét évig kellett várnia az Old Traffordon, igaz ezt követően nem volt megállás, 19 év alatt tizenhárom elsőséget ért el a klubbal.

Olvasói sztorik