Nemzetközi foci

Manchesterben a Chelsea sztárja

Matával mindenben megegyeztek a "Vörös Ördögök".

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
A Chelsea portugál vezetőedzője ma délutáni sajtótájékoztatóján megerősítette, mindenben megegyeztek a felek Juan Mata átigazolásáról, már csak az orvosi vizsgálat van hátra.
A spanyol válogatott játékost az elmúlt két szezonban egyaránt a londoni kékek legjobb játékosának választották, ám José Mourinho érkezése óta kegyvesztetté vált. Távozása hetek óta a levegőben lógott.
„Már beírta magát a Chelsea történelmébe. Remek játékos lehetett volna nálunk, azonban most kapott egy esélyt, hogy elmenjen. Ez egy kiemelkedő lehetőség neki, mert olyan országban, ligában játszhat, ahol szeret. Tiszteljük a játékosokat, így amikor ajánlat érkezett, nem zárkóztunk el”- mondta Mourinho.
„Mata nagyszerűen teljesített, és mindent beleadott. Ugyanakkor Oscar, Hazard és Willian formája is figyelemreméltó volt, így döntenem kellett, ki kapjon lehetőséget. Egy játékos érdekét sem tehetem a csapatom elé, így gyakran szorult a kispadra. Az utóbbi négy-öt mérkőzésen a fiúk akkor is kifogástalanul teljesítettek, amikor ő nem lépett pályára, ez pedig frusztrálta őt. Én mindössze öt-hat hónapja dolgozom vele, a klubnál azonban sokkal régebb óra ismerik. Tudták, hogy nem boldog, és menni akart, akár egy rivális klub a kérő, akár nem. Nem tudjuk, és nem is akarjuk megállítani, szeretném, ha újra boldog lenne.”
A londoni klub már tegnap hivatalosan megerősítette Salah érkezését, a portugál menedzser most elmondta, Salah a spanyol játékos pótlására érkezett. „Meglepetés volt számunkra, hogy menni akar, mi nem akartunk a helyére igazolni senkit, de minden gyorsan történt. El kell fogadnunk, hogy Mata már nem a mi játékosunk. Ezért igazoltuk Salah-t akivel semmilyen előzményes tárgyalást nem folytattunk.”
A spanyol középpályás 37 millió fontért, nagyjából 13 milliárd forintért, egy debreceni stadion áráért teszi át székhelyét Manchesterbe.

Olvasói sztorik