Nemzetközi foci

Zidane: Ribéry többet érdemelt volna

A Real segédedzője megérti honfitársát, aki nehezen teszi túl magát a 2013-as Aranylabda elvesztésén.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál sztárja vehette át múlthét hétfőn az év legjobb játékosának járó Aranylabdát a FIFA zürichi gáláján, megelőzve a második Lionel Messit, és a BL-győzelme ellenére harmadik helyen záró Franck Ribéryt.
A Bayern München francia szélsője a minap élesen kritizálta a nemzetközi szövetséget CR7 sikere miatt. Az interjú kapcsán honfitársa, a Real Madrid korábbi legendája, jelenlegi segédedzője, Zinedine Zidane is kifejtette a véleményét.
„Amit Ribéry elért a tavalyi szezonban az alapján igazán megérdemelt volna valamit” – kezdte a Canal+-nek adott nyilatkozatát Zizou. „De ettől még nem kéne botrányt kiáltani. Ma már három feltételnek is eleget kell tenni ahhoz, hogy nyerhess és ezt muszáj tisztán látni. Nem csak az a fontos, hogy az ember mit ér el a klubjával, hanem az imidzse és az egyéni teljesítménye is sokat nyom a latba.”
„Ribéry kiemelkedő volt az előző idényben, de a különbség az, hogy Ronaldo lőtt 69 gólt. Ez pedig valami hihetetlen teljesítmény!” – tette hozzá 1998 aranylabdása.

Olvasói sztorik