Nemzetközi foci

A Realé és C. Ronaldóé a legnagyobb lövőkedv

A Dortmund, a Bayern és a Juventus meccsein akad még a legtöbb akció.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A WhoScored.com statisztikái szerint az idei szezonban eddig a spanyol Real Madrid támadójátéka a legaktívabb. Carlo Ancelotti együttese a mérkőzéseken átlagosan 20-szor veszi célba a kaput és ebből több mint nyolcszor meg is dolgoztatják az ellenfél hálóőrét Cristiano Ronaldóék.
A csapat legaktívabb tagja épp a 2013-as Aranylabdás: CR meccsenként 7,9 lövést ereszt meg, ezzel az öt európai topligát tekintve is élen áll.
A második-harmadik helyre két német együttes, a Borussia Dortmund (18,8 lövés/meccs) és a Bayern München ér oda (18,6 l/m).
Érdekesség, hogy a spanyol bajnokságban éllovas Barcelona a statisztika szerint csak 12. helyen áll, 15,7-es meccsenkénti lőátlagával – igaz cserébe pontosak, majd minden második kaput talál közülük. Többek között a Serie A-ban csak szenvedő AC Milan is megelőzi őket. A jelek szerint a lombardiai klubnál kevésbé a támadókedvvel, inkább a hatékonysággal van gond. Az olasz csapat játékosa, Mario Balotelli egyébként Cristiano Ronaldo mögött a második legaktívabb futballista, találkozónként átlagosan 6,1-szer veszi célba a kaput.
A játékosok közül a harmadik legaktívabb a Premier League góllövő-listájának éllovasa, a liverpooli Luis Suárez a szezon eddigi részét tekintve.
Leo Messi az ötödik, 4,8-as átlaggal, míg az Aranylabda gála harmadik résztvevője, Franck Ribéry a kanyarban sincs, 3,2-es mutatójával – igaz a francia egy sorral hátrébb is szerepel.

Olvasói sztorik