Nemzetközi foci

Mélyrepülők

Nem csak a Manchester United és az AC Milan produkál pocsék szezont a tavalyi jó szereplés után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az angol bajnokság címvédője, a Manchester United jelen pillanatban csak a hetedik helyet foglalja el a tabellán. A csapat gyenge szezont fut, húsz bajnokijából csupán tízet tudott megnyerni, négyszer játszott döntetlent és hatszor kapott ki – az előző szezonban öt veresége volt az egész bajnoki évet tekintve. Ráadásul a csapat az FA Kupától is búcsúzott, hiszen nagy meglepetésre hazai pályán kikapott a Swansea-től 2-1-re.

A Rangadó.hu legújabb összeállításában az európai topbajnokságok azon csapatait vesszük sorba, amelyek hasonlóan gyenge idényt futnak az előző évben elért jó eredményük után.

Sereghajtó EL-résztvevő

Olaszországban az AC Milan teljesítményére lehet leginkább panasz: a milánóiak mindössze öt bajnokijukat nyerték meg a 2013–2014-es szezon első felében, összesen pedig 22 pontot gyűjtöttek. A csapat a 11. helyről várja a folytatást, ami a tavalyi bronzérem után igazán csalódáskeltő eredmény.

A spanyoloknál a Real Betis mélyrepülése szúrhat leginkább szemet, ha a tavalyi tabellát a mostani mellé állítjuk: az előző idényt a hetedik helyen záró, Európa Liga-indulást kiharcoló alakulat ugyanis jelenleg az utolsó, huszadik pozícióban áll. Mindössze két győzelmet ért el az ősz során, 11 pontot gyűjtött, a szurkolókat pedig csak az vigasztalhatja, hogy az EL-ben és a Spanyol Kupában még menetelhetnek tavasszal is – mindez persze nem ér semmit, ha nem lépnek el a kiesőhelyről a Primera Divisionban.

A hetedik helyről estek vissza

A tavalyi német versengés hetedikje, a Hamburg sem produkált fényes őszt 2013-ban: a 14. helyet csípte meg 16 megszerzett pontjával, ami jelentős visszaesés az előző idényhez képest. Igaz, Németországban nagyon könnyű előrelépni a sűrű középmezőnyben egy-egy győzelmi-sorozattal, minden bizonnyal a hamburgiak is erre apellálnak tavasszal.

Szintén hetedikként zárt tavaly a belga élvonalban a Mons együttese. 36 bajnokin 54 pontot zsebelt be, ami másfél pontot jelent a mérkőzésenkénti átlagot tekintve. Idén azonban a 21. fordulóra sereghajtóvá lépett vissza: csupán 13 pontot gyűjtött, ráadásul a kupától is búcsúzott már szeptemberben.

Kiesőjelölt bronzérmesek

Az orosz és a portugál bajnokság bronzérmese sem büszkélkedhet idén: a korábban Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Anzsi Mahacskala teljesen szétesett erre a szezonra, s 19 fordulót követően győzelem nélkül áll az orosz liga utolsó helyén. A portugál Pacos Ferreira az utolsó előtti a bajnokságában, kilencpontos teljesítményével.

Szintén az utolsó előtti helyen áll bajnokságában a skót Ross County és a török Kayserispor. Mindkét alakulat ötödikként zárta az előző idényt, innen estek vissza az idei szezonban a tabella végére. Szintén alig kerüli el a kiesést jelentő utolsó helyet a holland élvonal 16. helyén álló Ado Den Haag, mely tavaly még az erős középmezőnyt jelentő kilencedik helyet kaparintotta meg magának.

Olvasói sztorik