Nemzetközi foci

Xavi egy lépésre volt a Bayerntől

A spanyol karmester Guardiola miatt nem lett a bajorok játékosa.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Érdekes szituációról rántotta le a leplet Xavi Hernandez a minap. A Barcelona 33 esztendős karmestere egy interjúban elárulta, 2008-ban az Európa-bajnoki sikert követően közel járt ahhoz, hogy a Bayern München játékosa legyen, ám a bajorokat jelenleg trenírozó, akkor még a Barca kispadján ülő Pep Guardiola lebeszélte erről.
“Nagyon komoly volt a lehetőség, egyetlen egyeztetés volt hátra a Bayern edzőjével, hogy megegyezzünk” – idézte fel az öt évvel ezelőtti eseményeket Xavi az El Mundo Deportivo hasábjain. “Pep megragadott és azt mondta, nem mehetek. Úgy képzelte el, hogy a csapat a jövőben a játékosok egy kisebb csoportjára épül majd, akik közül egy sem távozhat most. Hallgattam rá és sosem bántam meg. Jó döntés volt, és most megvan a lehetőségem arra, hogy a Barcelonából vonuljak vissza!” – mondta.
A rutinos középpályás arra a pletykára is reagált mely szerint New Yorkba csábítaná őt korábbi csapattársa, a francia Thierry Henry.
“Nem kaptam semmilyen ajánlatot sem a klubtól. Nem tudok arról, hogy New Yorkból érdeklődnének irántam. Henryval nem beszéltünk, nem hívott engem. Ami azt illeti, nem is kell a telefonszáma” – tette hozzá Xavi.

Olvasói sztorik