Nemzetközi foci

A Milan végzete véletlenül lett futballista

Berardit 16 évesen egy "sörmeccsen" fedezték fel. A Sassuolo óriásit fogott.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Domenico Berardi nevét egy – pontosabban négy – csapásra jegyezte meg minden labdarúgást kedvelő ember a földön. A Sassuolo 19 esztendős csatára kivégezte vasárnap este az AC Milant, amely 2-0-s vezetésről 4-3-as vereséget szenvedett az újonc elett. A póker, vagyis a mesternégyes az ifjú csillag nevéhez fűződik.
https://www.youtube.com/watch?v=96uFhR3eJX4Döbbenet, de Berardi négy évvel ezelőtt még csak nem is álmodott profi karrierről. Szülővárosában, Cabariában a helyi negyedosztályú csapattól is elküldték, aztán 15 esztendős korában, egy sörmeccsen együtt játszott Luciano Carlinóval, aki a Neroverdi utánpótlásában dolgozott. A szakember hamar beajánlotta a Sassuolo vezetőségéhez, amely nem tétovázott, 2010-ben szerződtette Berardit, majd a 2012/13-as idényben már a Serie B-ben is bevetették.
Két meccs kellett neki, hogy megszerezze első profi gólját, majd az idény során még tízszer volt eredményes, ezzel a klub házigólkirálya lett.
Teljesítményére Manchestertől Nápolyig több európai élcsapat is felfigyelt, végül a Juventus szerezte meg játékjoga egy részét, igaz a zöld-feketéknél hagyta, hogy edződjön még. Hogy ez mennyire volt jó döntés?
Ugyan a szezont eltiltással kezdte, amiért az első három játéknapot ki kellett hagynia, már most annyi találatnál jár a Serie A-ban, mint tavaly a másodosztályban összesen. Tizenöt bajnokin tizenegyszer köszönt be, a Milan elleni mesternégyessel együtt. Ezzel a góllövőlista második helyén áll a firenzei Giuseppe Rossi mögött.
Értékét már most 10 millió euróra taksálják, és ez vélhetően csak nőni fog a következő időszakban. Jövőre alighanem már a Juventusban látjuk. Meg lenne Del Piero méltó örököse?

Olvasói sztorik