Nemzetközi foci

Cech újabb rekordot döntött meg

A klublegenda, Bonetti csúcsát adta át a múltnak.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Hull City ellen 2-0-ra megnyert szombati bajnoki nem csak a Chelsea számára jelentett fontos mérföldkövet – mivel így ha ideiglenesen is, de a Premier League élére állt –, hanem a Petr Cech, az együttes hálóőrének is. Ez a mérkőzés volt ugyanis a cseh kapus 209. kapott gól nélkül lehozott tétmeccse a londoni klubnál, ezzel pedig új rekordot állított fel. Ebből 150-et a Premier League-ben ért el.
A korábbi csúcsot 208 mérkőzéssel a ma már 72 éves klubikon, Peter Bonetti tartotta. A hétszeres angol válogatott labdarúgó 1960 és 1975, illetve 1976 és 1979 között összesen 600 bajnokit húzott le a Chelsea színeiben. Ezzel jelenleg is a legtöbb mérkőzésen pályáralépett kapus a klub színeiben.
“Cech az elmúlt tíz évben egyfolytában a csúcson volt. Elképesztő teljesítmény az övé. Ma Bonetti csúcsát döntötte meg, jövőre pedig övé lesz a Premier League rekordja is” – nyilatkozta José Mourinho, a “Kékek” menedzsere a mérkőzést követően.
A PL-rekordot David James tartja, aki 572 fellépéséből 169 alkalommal nem kapott gólt. Cech 310 meccsen hozta össze a 150-et.

Olvasói sztorik