Nemzetközi foci

Hitzlsperger felvállalta: meleg

A korábbi válogatott futballista egy német lapnak tálalt ki.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!Thomas Hitzelsperger, a német válogatott tavaly nyáron visszavonult középpályása a Die Zeitnak adott interjúban elárulta, homoszexuális. A VfB Stuttgart korábbi csapatkapitánya hozzátette, példájával szeretné arra ösztönözni sportolótársait, hogy bátran vállalják fel magukat olyannak, amilyenek.
Érdekesség, hogy Hitzlsperger korábban majdnem megházasodott, 2007-ben már ki is tűzték az esküvő napján kedvesével, ám egy hónappal az egybekelés előtt szakított a pár. Az interjú fényében már érthető, miért…
A 31 éves ex-labdarúgó sorozatos sérülései miatt akasztotta szögre nyáron a stoplist. Profi karrierjét az Aston Villában kezdte, ahonnan 2005-ben igazolt a Stuttgarthoz. A svábokkal német bajnok lett, majd játszott még a Lazióban, a West Ham Unitedban, a Wolfsburgban és az Evertonban is, azonban utóbbi négy klubban újra és újra kiújuló térdsérülései miatt már nem tudott meghatározó taggá válni.
A német válogatott színeiben 52-szer lépett pályára, tagja volt a 2006-ban vb-bronzérmes és a 2008-ban Eb-ezüstérmes keretnek is, többször viselte a csapatkapitányi karszalagot is.

Hitzlspergert elképesztő erejű lövéseinek köszönhetően sokan “Kalapácslábúnak” is becézték karrierje csúcsán. Válogatottbeli csapattársa, az Arsenalt erősítő Lukas Podolski a twitteren elismerő szavakkal illette Hitzlsperger vallomását.

Olvasói sztorik