Nemzetközi foci

Beindul a tavaszi szezon

Anglia után Olaszországban, Görögországban és Izraelben is megkezdődnek a küzdelmek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Szombat – Angol kupameccsek

A Gera Zoltánt is foglalkoztató, angol élvonalbeli West Bromwich Albion hazai pályán kezdi meg szereplését az FA Kupában: az ellenfél a szintén első osztályú Crystal Palace lesz. Varga József csapata, a másodosztályú Middlesbrough is otthon játszik, méghozzá a Premier League-ben szereplő Hull City ellen. Bogdán Ádám a hétközi bajnokin még nem volt nevezve a Bolton keretébe, így várhatóan a szintén másodosztályú Blackpool ellen sem ő védi együttese kapuját – csakúgy, mint a többi magyar légiós klubja, a Bolton is otthon játszik. Döntetlen esetén újrajátszás következik, felcserélt pályaválasztói joggal.

A görög első osztályban is folytatódnak a küzdelmek: a Megyeri Balázst is soraiban tudó, ősszel csupán két pontot veszítő Olimpiakosz a 2013-as bajnoki évet négy vereséggel és egy döntetlennel záró Kalloni ellen rajtol.

Nagyon rossz szériát fut Hrepka Ádám csapata, az izraeli Bnei Yehuda. Az együttes zsinórban hat vereséget szenvedett el, és immáron 14 bajnoki óta nyeretlen. A csapat a 16. fordulóban a harmadik helyen álló Sakhnin együtteséhez látogat.

Hétfő – Nyeretlen olaszok

Tőzsér Dániel együttese, az olasz első osztályú Genoa a Sassoulo csapatát látja vendégül a 18. fordulóban. A hazaiak öt, a vendégek négy mérkőzés óta nyeretlenek a bajnokságban, így mindkét fél számára jól jönne egy győzelem az újesztendő első bajnokiján. Tőzsér klubja a kilencedik, a Sassoulo a kiesést jelentő 18. helyen áll.

Olvasói sztorik