Nemzetközi foci

Matus Sándor csapatot vált

Hamarosan negyvenéves lesz, az izlandi másodosztályból mégis az élvonalba igazolt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A néhai Gázszer FC egykori kapusa, Matus Sándor tíz éve igazolt Izlandra, azóta szerepel Akukeyri városának különböző csapataiban. A minap, negyvenedik születésnapjához közeledve mégis eligazolt a másodosztályból, méghozzá az élvonalba.

A Videotonban nevelkedett, majd a Gázszer FC következett számára. Később a Pécs, a Barcs és a PVSK következett, illetve Finnországban is védett. Izlandra 2004 áprilisában került, csapatával egy évet az élvonalban, kilencet pedig a másodosztályban töltött. Többször választották a legjobb kapusnak a másodosztályban, a klub legjobb sportolója lett, nem csoda, hogy mindig új szerződést ajánlottak neki, de az októberben zárult idény volt számára az utolsó a klubnál, amelynek az All-Star csapatába is beválasztották. 2007-ben, fél évig még játékos-edzőként is tevékenykedett. A kapus 2010-ben ismét hároméves megállapodást kötött a klubbal, ami idén ősszel járt le. Aztán jött a meglepetés, 37 évesen nem kapott új szerződést…

– Nem voltam sérült, nem hagytam ki edzést, a változást azzal indokolták, hogy kilenc év alatt nem tudtunk feljutni, fiatalítanak, új csapatot építenek – mesélte a feol.hu oldalon Matus Sándor. – Van is egy tehetséges kapusunk, aki korosztályos válogatott, én neveltem ki. Ő kap bizalmat a május elején kezdődő idényben. A klubnál marasztaltak, a korosztályos csapatok kapusedzőjeként dolgozom mellékállásban, immár hét éve. Ez a szerződés él tovább, viszont ahogy híre ment, hogy a KA-nál nem folytatom, a város másik egylete, az élvonalbeli Thor ajánlott egy plusz egyéves szerződést. Két kapustól elköszöntek, én leszek az első számú. Idén a nyolcadik helyen végeztek, két éve még az Európa Ligában szerepeltek. Ha bennmaradunk, és a huszonkettőből legalább tizenöt meccsen védek, a szerződésem egy év múlva automatikusan meghosszabbodik.

Matus nem csak futballozik, az ország legnagyobb autókölcsönzőjében dolgozik. Ez nem ritkaság arrafelé, hiszen minden klub minden játékosa dolgozik a foci mellett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik