Nemzetközi foci

Török edzőt kapott Huszti

Mégsem Ricardo Moniz, hanem Tayfun Korkut lett a német Hannover vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A török Tayfun Korkut lett a Hannover új vezetőedzője. Az egykori 42-szeres török válogatott játékos szerződése 2016. június 30-ig érvényes. A 39 éves tréner Stuttgartban született, és ott nőtt fel. Az edzői tanfolyamot két éve fejezte be. Németül, törökül, angolul és spanyolul is beszél.

A klub honlapján Dirk Dufner sportigazgató elmondta, hogy a fiatal, magasan képzett, motivált edző személyisége meggyőzte a klubvezetőket. Merész döntésnek nevezte a török edző kinevezését, de úgy fogalmazott, nagy perspektíva van Tayfun Korkut személyében.

– Köszönöm a Hannovernek a bizalmat, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. A Dirk Dufnerrel folytatott beszélgetések után nagyon bizakodó vagyok. Nehéz, de izgalmas feladat áll előttünk. Kíváncsi vagyok a csapatra, és nagyon motiváltan várom, hogy kezdődjön meg a közös munka – mondta az újdonsült edző.

Tayfun Korkut a Stuttgarter Kickers, a Fenerbahce, a Real Sociedad, az Espanyol, a Besiktas és a Genclerbirligi színiben játszott. A török válogatottnak két Európa-bajnokságon is tagja volt (1996, 2002). Az elmúlt években a Real Sociedad U19, a Hoffenheim U17 és a VfB Stuttgart U19 edzője volt, 2012. január 1. óta pedig a török válogatottnál Abdullah Avci szövetségi kapitány segítőjeként tevékenykedett.

Olvasói sztorik