Nemzetközi foci

„Harcolj, Schumi!”

Az F1 hétszeres világbajnoka az életéért küzd - ez az egész sportvilágot, így a labdarúgókat is megmozgatja.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rengeteg labdarúgó fejezi ki együttérzését és támogatását Michael Schumachernek és családjának a közösségi oldalakon keresztül. Mint ismert, a legendás német autóversenyző vasárnap délelőtt a franciaországi Meribelben szenvedett súlyos síbalesetet. Orvosainak hétfő délelőtti tájékoztatása szerint jelenleg a grenoble-i kórházban fekszik, vasárnap este megműtötték, állapota azonban továbbra is súlyos, mesterséges kómában van.
A 44 esztendős Schumacher nagy futballrajongó hírében áll, Svájcban lakik, ahol a másodosztályú FC Echichens játékosa is volt. Évekkel ezelőtt hagyomány volt az F1-es pilóták Magyar Nagydíj előtti jótékonysági focimeccse – Schumi azokon is szívesen szerepelt. Emellett a német második ligában vitézkedő Köln szurkolója, és balesetének hírére több, elsősorban német és olasz labdarúgó is támogató üzenettel jelentkezett a közösségi oldalakon.
Az AC Milan középpályása, Nigel de Jong a következőket írta: „Most hallottam a híreket Michaellel kapcsolatban. Mielőbbi jobbulást! Ő az egyik oka, amiért nagy Forma-1 rajongó vagyok.”
A német labdarúgók közül André Schürrle, Lukas Podolski (aki egyébként jó kapcsolatot ápol Schumival), Jerome Boateng, Per Mertesacker és a Liverpool korábbi játékosa, Dietmar Hamann is támogatását fejezte ki.
Rajtuk kívül még Roberto Soldado, Rio Ferdinand, Aaron Ramsey, Diego Milito, Claudio Marchisio, Alessandro del Piero és Gerard Deulofeu is mielőbbi jobbulást kívánt a legendának, valamint írták, hogy gondolataikban a családdal vannak. A brazil védőlegenda, Cafú támogató üzenete mellé egy képet is feltöltött, amely őt ábrázolja a hétszeres Forma-1-es világbajnokkal az egyik jótékonysági mérkőzésen.

Olvasói sztorik