Nemzetközi foci

Riválisa szerint Neuer a legjobb

Cech szerint véget ér Casillas egyeduralma a FIFPro Év csapatában.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Petr Cech is a jelöltek között szerepel a FIFPro által összeállított Év csapata kapusposztjára, ahol az elmúlt öt alkalommal mindig a spanyol Iker Casillas diadalmaskodott. A Real Madrid hálóőre ezúttal is esélyes, de Cech szerint Manuel Neuer az, aki leginkább megérdemelné az elismerést.
„Megnyerték a Bundesligát, a DFB-kupát és a BL-t is. Szerintem Neuer a legesélyesebb arra, hogy megtörje Casillas egyeduralmát. Nekem már az is megtisztelő, hogy a legjobb öt közé jelöltek – idézi a Chelsea kapusát a Goal.com. – Nem egyszerű eldönteni, ki a legjobb, hiszen mindegyikőnk más-más bajnokságokban szerepel. Ezért már a jelölés is hatalmas öröm, főleg, hogy a profi labdarúgók döntenek, akik sok mindent máshogy látnak, mint a szurkolók.”
Cech kitért arra is, hogy a Premier League-ből tavaly – a Chelsea BL-sikere ellenére – egyetlen játékos sem került be a legjobb tizenegybe.
„Számomra a PL a legjobb bajnokság. Az, hogy ki kerül be a legjobbak közé, a csapatok nemzetközi szereplésén is múlik. Az elmúlt két esztendőben megnyertük a BL-t és az Európa-ligát, mégsem adtunk játékost az Év csapatába. Attól még, hogy mondjuk a La Ligából hat játékos is szerepel, nem lesz a spanyol jobb bajnokság a németnél – ez többtényezős egyenlet” – érvelt a cseh hálóőr.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik