Nemzetközi foci

Van Persie-t engedni kell, hadd menjen

A holland csatár igazi motivációja Sir Alex Ferguson volt. Moyes mellett képtelen csúcsteljesítményre.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Daily Mail szakújságírója, Martin Allen szent meggyőződése, David Moyesnak januárban engedni kell Robin van Persie-t eligazolni. A zsurnaliszta szerint a United idei gyengélkedésének egyik fő oka a holland csatár ingadozó formája.
Úgy véli, Van Persie számára az igazi motivációt az jelentette, amikor az Arsenalt hátrahagyva a Manchester Unitedhoz igazolt, hogy az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb edzőzsenijével, Sir Alex Fergusonnal dolgozhasson együtt. Most, hogy a veterán skót menedzser visszavonult, a játékos sem érzi igazán jól magát. Az Evertontól szerződtetett David Moyes pedig képtelen megfelelően kezelni a labdarúgót. A skót edzésmódszereit kifejezetten rosszul viseli a sérülékeny holland, aki képtelen százszázalékos formába lendülni.
Allen hozzáteszi, Van Persie viselkedése az egész öltözőt morális válságba taszíthatja. Ha komollyá válik a széthúzás, az könnyen lehet, hogy Moyes állásába kerül, így ha a menedzser biztosra akar menni, januárban megválik a csatártól.
Kérő lenne, a hírek szerint az FC Barcelonánál örömmel látnák a 30 esztendős hollandot, aki az új Henrik Larsson lehetne a katalánoknál.
Van Persie a pletykák szerint november végén már hivatalosan is kérte a United vezetőségét, engedjék őt eligazolni. Hogy ebből a hírből mi igaz, mi nem, azt nem tudni. Az viszont biztos, hogy bárki is próbálja megszerezni RVP-t, annak legalább 20 millió eurót le kell érte csengetnie.

Olvasói sztorik