Nemzetközi foci

AVB megint nagyot kaszált

Milliós végkielégítések a PL-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!Az élet legtöbb területén, ha kirúgnak az állásodból, össze kell pakolnod az asztalodról, majd kétségbeesetten elkezded lapozni az álláshirdetéseket, volt munkaadódtól pedig talán remélhetsz némi kompenzációt.

Ám a Premier League-ben ez másként megy. Ha rosszul végzed a munkád, akkor is tetemes jutalmat kapsz.

André Villas-Boast vasárnap, a Liverpooltól elszenvedett megsemmisítő, 5-0-ás vereséget követően menesztették a Tottenham kispadjáról, amellyel a portugál szakember 4 millió fontot kaszált.

AVB számára nem ez volt az első alkalom, hogy jól lehúzott egy PL-klubot, alig két évvel ezelőtt ugyanis a Chelsea-től való menesztésével 12 millió fontot tehetett zsebre. Később erről állítólag lemondott, miután aláírt a Spurshöz.

Azonban nem ő az egyetlen, aki akkor is keres, ha nincs munkája. Roberto di Matteo például még mindig heti 130 ezer fontot kap a londoni kékektől, ami 2014 júniusáig jár neki, hacsak nem kap szerződést valahonnan. Luiz Felipe Scolari ugyancsak 12 millió fontos végkielégítést kapott annak idején, de José Mourinho sem távozott üres kézzel első regnálása végén.

Ha ehhez hozzávesszük Claudio Ranieri és Avram Grant lelépti díját, akkor azt láthatjuk, hogy 2003 óta csaknem 50 millió font végkielégítést osztott ki menedzsereinek a Chelsea.

Liverpoolban sem jobb a helyzet e téren. Kenny Dalglish 2011-ben 8,25 millió fontos, Roy Hodgson pedig 7,3 millió fontos csekkel távozhatott.

Roberto Manchini 7 milliót kapott a Citytől menesztése után.

Az Arsenalnál nincsenek ilyen problémák, Arséne Wenger ugyanis 1996 óta megszakítás nélkül az Ágyúsok menedzsere. Kinevezése óta közel 800 trénert rúgtak ki állásából a Premier League-ben, amely összesen 450 millió fontjába került a kluboknak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik