Nemzetközi foci

A Barca már egy éve kapusra vadászik

Pepe Reina és Marc-André ter Stegen hivatalosan is jelölt Victor Valdés helyettesítésére.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Josep Bartomeu, a Barcelona alelnöke megerősítette, a zuhanyhíradóban rendre emlegetett Pepe Reina és Marc-André ter Stegen valóban a klub látószögébe került, azonban csak egyiküket tervezik leigazolni Victor Valdés helyére, míg a cserekapus továbbra is a veterán José Manuel Pinto maradhat.

„Már január óta keressük, hogy ki lehetne a csapat új kapusa, ám megállapodni egyelőre senkivel sem sikerült” – nyilatkozta a RAC1-nek a sportvezető. „A terv már azóta létezik, hogy Valdés először bejelentette, nem akarja meghosszabbítani a szerződését. Reina és Ter Stegen neve is ott van a listánkon, de csak egy hálóőrt fogunk igazolni, nem kettőt” – tette hozzá Bartomeu.

A 31 éves Reina jelenleg a Napoliban véd, ahova idény elején került a Liverpooltól, ahol Simon Mignolet érkezésével elveszítette biztos helyét a kezdőben. A hírek szerint az angolok nyáron végleg is elengednék, ára 5 millió euró körül alakulhat.

A német válogatott Ter Stegen megszerzése valamivel keményebb diónak ígérkezik, a katalánok mellett a tavalyi BL-döntős Borussia Dortmund és az olasz bajnoki címvédő Juventus is szívesen látná. A Mönchengladbach tehetséges hálóőr 8-10 millió euróba kerülhet.

A katalánok ezzel párhuzamosan a veterán José Manuel Pintónak és az eddig csupán harmadik számú kapusnak számító Oier Olazabalnak is szerződéshosszabbítást kínáltak.

Olvasói sztorik