Nemzetközi foci

Hibáktól hemzseg Sir Alex könyve

Sir Alex Ferguson önéletrajzi könyvében már 45 tárgyi tévedést találtak az éles szemű olvasók.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Íme néhány hiba a Ferguson-könyvből:
1. Fergusson szerint 11 évig dolgozott együtt Roy Keane-nel, a valóságban pedig 12 évig.
2. A könyvben az áll, hogy a Manchester United az AS Romának adta el Jaap Stamot, pedig a védő a Lazióhoz szerződött.
3. Ferguson David De Gea Liverpool elleni emlékezetes hibájáról is szót ejtett a könyvében, igaz ott úgy emlékezett, hogy a spanyol kapus a bajnokságban bakizott, míg valójában az eset a kupában történt.
4. A skót elmesélése alapján a „vörös ördögöket” 1990-ben jegyezték be a tőzsdére, pedig valójában ez 1991-ben történt.
5. Ferguson rosszul emlékezett, hogy mikor raktak be neki pacemakert. A skót 2002 áprilisáról ír, a valóságban azonban 2004 márciusában kapta meg az eszközt.
6. Ferguson állítása szerint Jaap Stam 2007-ben a Bajnokok Ligája elődöntőjében lépett először pályára a United ellen, pedig ez 2005-ben történt és a nyolcaddöntőben.
7. A manchesteri legenda részletesen jellemzett egy tizenegyes párbajt is, és bár a rúgókra jól emlékezett, azt egyszer sem találta el, hogy a játékosok melyik irányba lőttek.
8. A könyvben az olvasható, hogy Ryan Giggs 16 évesen mutatkozott be a Manchester Unitednél, pedig a walesi valójában 17 esztendősen lépett pályára.

A könyvkiadó cég a hibákra úgy reagált, hogy aki visszaküldi a könyvet, annak azonnal visszafizetik az árát. Noha néhányan visszaküldik majd a 402 oldalas könyvet, a kiadó cégnek nem okoz óriási bevétel kiesést, hiszen már az első héten több mint 115 ezer példányban kelt el Sir Alex Feguson könyve.

Olvasói sztorik