Nemzetközi foci

Mourinho nem akar a játékosok mumusa lenni

A Chelsea mindössze egy idegenbeli bajnokiját tudta megnyerni az idei szezonban, José Mourinho pedig kifakadt a legutóbbi Newcastle elleni vereség után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Chelsea menedzsere elárulta, nem akar mumus lenni a játékosok szemében, de úgy érzi, jogos volt a bajnoki vereség utáni viselkedése.
Yoan Gouffran és Loic Remy góljainak köszönhetően a Newcastle véget vetett a Chelsea hatmeccses győzelmi sorozatának. A “Kékek” portugál trénere az egyik legkiábrándítóbb mérkőzésének nevezte a találkozót.
„Az Everton elleni vereség egy nagyon furcsa eredmény, csakúgy, mint a Basel elleni. A futballban néha a jobb csapat veszít.”
„A Newcastle ellen azonban teljesen más helyzet állt fent. Már az első perctől elégedetlen voltam azzal, amit a pályán láttam. Azok a játékosok, akikkel először dolgozom együtt talán kicsit meg is ijedtek tőlem, mert ezelőtt még soha nem láttak ilyen idegesnek.”
„Nem az a célom, hogy féljenek tőlem a játékosok. Azért viselkedem így, hogy erősebbé, mentálisan felkészültebbé, profibbá tegyem őket.”
A Chelsea hét közben javított, hiszen 3-0 arányban győzte le a Schalke csapatát, és győzelmének köszönhetően, karnyújtásnyira került a csoportelsőségtől a Bajnokok Ligájában.
„Azt a mentalitást szeretném látni minden egyes alkalommal, amit a Schalke ellen nyújtottak. Voltak hibáink, de igyekeztünk kijavítani őket, ennek köszönhető a győzelem.”
„Ha labdát veszítettünk, tizenegy olyan futballistát láttam, akik szerették volna visszaszerezni azt. Ilyen küzdeni akarással még a vereség is megbocsátható.”

Olvasói sztorik