Nemzetközi foci

Csak 4493 argentinnak van vb-jegye

Az óriási igénylések ellenére alig kaptak jegyeket.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Hatalmas a csalódottság Argentínában azok után, hogy az első sorsoláson az ország szurkolói mindössze 4493 jegyhez jutottak a jövő évi, brazíliai labdarúgó-világbajnokságra.

“Ez világszégyen!” fogalmazott online kiadásában az Ole című sportlap, az Ambito Financiero című újság pedig közelgő konfliktusról írt.
Argentínából összesen 266 937 igénylés érkezett a jegyértékesítés első szakaszában, amelynek keddi sorsolásán 889 305 belépő talált gazdára. Az Ole hangsúlyozza, hogy Kolumbia, az Egyesült Államok, de még Ausztrália, Svájc és Japán is több jegyhez jutott, mint az argentinok. Az újság arra bíztatja a drukkereket, hogy jegy nélkül is utazzanak el a szomszédos Brazíliába.
A nemzetközi szövetség (FIFA) keddi közlése szerint az első körben kisorsolt belépők döntő többsége, 625 276 jegy a házigazda ország szurkolóihoz került. A képzeletbeli rangsor második helyén az Egyesült Államok található 66 646 belépővel, megelőzve Angliát (22 257) és Németországot (18 019).
Az értékesítés első szakaszában körülbelül 6,2 millió igénylés érkezett a szervezőkhöz, a sorsolást – közjegyző jelenlétében – Manchesterben tartották. A FIFA vasárnapig mindenkit értesít arról, hogy sikerrel járt-e, avagy sem.
A jegyértékesítés második szakasza jövő hétfőn – magyar idő szerint 12 órakor – kezdődik, és november 28-ig tart. Ekkor 228 959 belépő talál gazdára a First-come-First-Serve-elv alapján, ami azt jelenti, hogy a gyorsabb igénylőé lesz a jegy. Ebben a szakaszban ugyanakkor például a Sao Pauló-i nyitómérkőzésre és a Rio de Janeiró-i döntőre nem lehet helyhez jutni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik