Nemzetközi foci

Ranieri titkai

„Olaszországban dolgozni olyan, mint ejtőernyőzni, ernyő nélkül.”

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Claudio Ranieri egészen szokatlan hasonlattal éreztette, mennyire nehéz is a menedzserek dolga a Serie A-ban. A karrierje során rengeteg klubot megjárt edző, a Ligue 1-be frissen feljutó Monaco csapatával törne a csúcsra.

A 62 éves szakember, aki dolgozott már az Inter, Juventus, Roma, Fiorentina és a Napoli csapatában is, úgy gondolja, aki az olasz pontvadászatban képes érvényesülni, az bármelyik topcsapat menedzsereként megállja a helyét.

“Ha már voltál tréner Olaszországban, akkor bátran vállalhatsz munkát a világ bármelyik bajnokságában. A Serie A-ban az edző egy olyan ejtőernyős, aki nem tudhatja, kinyílik-e majd az ejtőernyője. Hogy mi a túlélés titka? Türelem, és jó humor.”

Claudio Ranieri jelenleg, a francia bajnokság frissen feljutó, újgazdag nagycsapatát, a Monacot irányítja, nem is akárhogy. A gárda első 11 mérkőzése után veretlen, egy esetleges vasárnapi győzelemmel pedig pontszámban utolérheti a bajnoki cím legnagyobb várományosának tekinthető PSG csapatát.

Bár a szezonkezdet bíztató, Ranieri óvatos a célok kitűzését illetően.

“A legfontosabb, hogy bekerüljünk a Bajnokok Ligájába. Vasárnap kemény mérkőzés vár ránk, hiszen a Lille eddig remekül szerepel, és mindössze 4 gólt kaptak a szezon során. A legjobb Monacót szeretném a pályán látni, a célunk nem is lehet más, mint a győzelem.”

Olvasói sztorik