Nemzetközi foci

Kiborult a Barcelona ásza

„Inkább a Madrid háza táján nézelődjenek!”

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Gerard Pique, megelégelte a katalán csapatot ért kritikákat, és odabökött a gárda legnagyobb spanyolországi riválisának. A Barcelona középhátvédje szerint, nincsenek problémák a spanyol bajnok háza táján, inkább az 5 év alatt mindössze egy bajnoki, és egy Király Kupa címet szerző Real Madridnál kellene körbenézni.

A spanyol válogatott játékos azután fakadt ki, miután a spanyol média élesen kritizálta Gerardo Martino vezetőedző munkáját. Piqué elismerte, lehet, hogy csapata játéka nem olyan mutatós, mint volt az a Pep Guardiola nevével fémjelzett korszak alatt, ám a lényeg az eredményesség.
“Néha, nem a stílus, csak a végkimenetel a fontos. A futball a győzelemről szól. Ha szépen játszol, az még szebbé teszi az eredményeket, de a legfontosabb a győzelem” – mondta a 26 éves játékos a Barca TV-nek.
“Már megszoktuk, hogy állandóan a Pep Guardiola által irányított Barcelonához hasonlítgatnak minket. Ez nem zavaró, annál inkább felesleges. Gondolják el, mit tennének velünk, ha mi lennénk olyan eredménytelenek, mint a Real Madrid. Mit mondanának ők, ha öt év alatt, mindössze két kupát tudnánk elhódítani?”
“Teljesen normális hogy ennyit foglalkoznak velünk, mivel egy nagy klub vagyunk, amely halmozza a trófeákat. Nem állítom, hogy jelenleg mi játsszuk a legmutatósabb futballt, ám kétségtelen, hogy eredményesek vagyunk, annak ellenére is, hogy háromnaponta kell pályára lépnünk.”
“A legfontosabb a győzelem, a Barcelonát pedig csupa győztes típusú játékosból alkotja. A szezon elején megnyertük a szuperkupát, így egy újabb trófea került a vitrinbe. A bajnokságban is az élen vagyunk, így nem hiszem, hogy bármiféle kritika is helyén való lenne. Fontos két hónap áll előttünk, jó úton haladunk, és szeretnénk ezen az úton maradni.”
A középhátvéd a négy mérkőzés óta gólképtelen, Lionel Messiről is beszélt.
“Nem szerzett gólt a legutóbbi négy mérkőzésén, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy rosszul játszott volna. Minden megmozdulása minőséget képvisel, ha nem sikerül neki a gólszerzés, akkor is kiveszi a részét a munkából. Az ő érdeke is a csapat győzelme. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra betalál.”
A Barcelona legközelebb szerdán lép pályára, az AC Milan csapata látogat a Camp Nouba. Egy esetleges győzelemmel a katalánok karnyújtásnyira kerülnének a csoportelsőségtől a Bajnokok Ligája H jelű kvartettjében.

Olvasói sztorik