Nemzetközi foci

Aranylabda: a 23-as lista vesztesei

Weidenfeller lehúzná a rolót, Agüero ontaná a gólokat Reus és Götze támogatásával. Összeállítottuk a kimaradók álomcsapatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A német Sport Bild internetes kiadása nem elégedett meg azzal, hogy a héten nyilvánosságra hozott 23 Aranylabda-esélyes névsorában rögtön hét játékos is a Bundesligából kerül ki (ebből hat a Bayernből). Feltette magának a kérdést: az Európát tavasszal elvarázsoló Borussia Dortmundból miért csupán Robert Lewandowski neve található a listán? Ezt továbbgondolva rögtön meg is találtak egy focicsapatnyi játékost, akik ugyan nem szerepelnek a névsorban, mégis nagyszerű spílerek.

Értelemszerűen a német, illetve még inkább a dortmundi vonal erősen érezhető az összeállításban, de azért így is érdemes elgondolkodni, milyen nagy nevek maradtak ki a top 23-ból. A kapusposztra rögtön Roman Weidenfeller kerül, aki talán élete legjobb szezonját futotta. A 33 esztendős hálóőr a tavasszal többek között a Real Madrid elleni BL-elődöntőben is parádézott, és ha Joachim Löw úgy gondolja, a novemberi barátságos mérkőzések során bemutatkozhat a Nationalelfben is.

A védelemben szerepel a Barcelona spanyol játékosa, Gerard Piqué, aki klubjában és a válogatottban is alapembernek számít, rendre megbízható teljesítményt nyújt. A balhátvéd posztját a Bayern München fiatal osztrákja, David Alaba foglalhatja el. Ha így folytatja, alighanem jövőre már kihagyhatatlan lesz a névsorból a 21 esztendős védő. A hátvédsor legértékesebb tagja a madridi Sergio Ramos, nem kevesebb, mint negyvenmillió eurót ér a királyi klub játékosa.

A védekező középpályás pozíciójára a török származású, de német válogatott dortmundi Ilkay Gündogan és a Barcelona spanyolja, Sergio Busquets fér oda. Egy sorral feljebb rohamozhat csapattársa, Cesc Fábregas, a dortmundi mezt 37 millió euró ellenében münchenire cserélő Mario Götze, és a német válogatott másik nagy középpályás-reménysége, Marco Reus.

A csatársor az egyetlen, ahol nincsen Bundesliga-játékos, itt ugyanis két Manchesterben játszó támadó szerepel: az angol város kék feléről Sergio Agüero, a vörösről pedig Wayne Rooney került fel a listára. A Premier League-ben ugyan jelenleg mindkét csapat botladozik, a tavaszi ezüst-, illetve aranyéremből Agüero és Rooney is kivették a részüket.

A cserepadon ülhetne a Napolit kis híján bajnoki aranyra vezető szlovák Marek Hamsík, a német válogatottból sokszor indokolatlanul mellőzött Mats Hummels. Szintén csak ott kapott helyet a Manchester City belga védője, Vincent Kompany is. Az együttes legidősebb tagjaként pedig ugyancsak odafért a kispadra a Chelsea-vel egy éve BL-győztes Didier Drogba, aki manapság a Galatasaray színeiben a török bajnokság hátvédjeivel harcolhat.

Természetesen érthető, hogy csak 23 név férhetett fel arra a bizonyos listára, de a fent említett játékosok szereplése aligha váltott volna ki felháborodást bárkiből. Azzal viszont már a legtöbb esetben gondban lennénk, hogy ki helyett kerüljenek be a névsorba…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik