Nemzetközi foci

Ibra: “Guardiola gyáva, nem igazi férfi”

A svéd támadó ismét betalálta korábbi edzőjét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!
Zlatan Ibrahimovic képtelen befogni a száját. A svéd klasszis, aki a közelmúltban hosszabbította meg szerződését a francia Paris Saint-Germainnel, a német Der Spiegelnek adott interjúban ismét korábbi edzőjét, Pep Guardiolát ekézte.
“Remek edző, ez vitathatatlan, de gyáva! Nem igazi férfi” – vélekedett a jelenleg a Bayern Münchent irányító trénerről Zlatan. A csatár még mindig nem tudta túltenni magát azon, hogy Guardiola Messit játszatta középcsatárként helyette a Barcelonában eltöltött szezonja során. “Ő volt a kis házikedvence, hiába voltak rosszabb mutatói nálam, kikerültem a csapatból, hogy Messi középen játszhasson” – mondta. “Amíg Guardiola beszélt a többiek csak csendben ültek és bólogattak. Olyan volt, mint kisiskolások előtt a tanár. Senki nem mert kiállni mellettem.”
Ibrahimovic az Internél José Mourinhóval is együtt dolgozott, így mindkét “edzőfenoménnal” volt már dolga.
“José sosem próbálta megjátszani magát. Nem olyan, mint Guardiola, aki tökéletes akar lenni. Tiger Woods is tökéletesnek akarta mutatni magát, nézzük meg, mi történt vele! Mindenkinek van egy sötét oldala, a kérdés csak az, hogy beismerjük-e magunknak” – tette hozzá.
“Mourinho elképesztő taktikai érzékkel van megáldva, Guardiola a filozófiai halandzsákban hisz” – fokozta tovább, kiemelve, a katalán trénert azért tartja gyávának, mert eddig elkerülte az igazi kihívást jelentő feladatokat, a Bayernnél kész csapatot vett át, ellentétben a portugál edzővel, aki a Chelsea-nél újfent kemény fába vágta a fejszéjét.

Olvasói sztorik