Nemzetközi foci

Nekiment a rendőröknek a Benfica edzője

Jorge Jesus a pályára rohanó szurkoló védelmére kelt, a rendőrökkel és a biztonságiakkal sem törődött.

A portugál bajnokság 5. fordulójában a Benfica a rivális Vitoria Guimaraes otthonába látogatott, és Oscar Cardozo hajrában szerzett találatával 1-0-s győzelmet aratott. A találkozó azonban Jorge Jesus, a vendégek 59 esztendős trénerének magánakciójáról maradhat majd igazán emlékezetes.

A mérkőzés lefújását követően a vendégdrukkerek egy része a pályára rohant, ahol többen is összeakaszkodtak a biztonsági szolgálat embereivel, valamint a rendőrökkel.
Az esetről több videó is felkerült a világhálóra, az egyiken az látszik, ahogy az egyik pályára rohanó drukkert egy biztonsági és egy rendőr a földre visz, majd ott – jobb szó híján – birkózni kezdenek egymással. A szurkolót hamar körülállták, ekkor érkezik a képbe Jesus, aki a rendőröknek is nekiment, hogy megpróbálja kiszabadítani szorult helyzetéből a fanatikust. https://www.youtube.com/watch?v=lUjAF4AesAs#t

A szurkolói fórumokon megoszlik az emberek véleménye a tréner tettéről: egyesek éltetik, mások szerint elképesztő megfontolatlanságot követett el. Portugál lapértesülések szerint a helyi szövetség is vizsgálódik az ügyben.

Olvasói sztorik