NB III

Új edző érkezett a listavezető magyar csapathoz

Gyenes András a kapusokkal foglalkozik majd Kaposváron.

Januártól a csapat korábbi hálóőre, Gyenes András lesz az NB III Nyugati csoportját vezető Kaposvár kapusedzője – írja a klubhonlap.Elődje, Tóth József két fronton állt helyt, hiszen a felnőttcsapat mellett a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia kapusaival is rendszeresen foglalkozott. A szakember a folytatásban az akadémián dolgozik tovább a fiatal, tehetséges hálóőrökkel.

Gyenes András a januártól csatlakozik a felnőttegyüttes szakmai stábjához. Az UEFA C licenccel rendelkező tréner eddig a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián dolgozott, a jövőben azonban kizárólag a felnőttegyüttes kapusaival foglalkozik.

Ezt olvastad már?
Frappáns választ küldött a DAC a „szlovákfaluzó” Hemingwaynek – FOTÓ

Gyenes a Rákócziban kezdte pályafutását, ahol végigjárta ranglétrát, eljutott a felnőttcsapatig, majd megfordult az NB II-es Kaposvölgyében, az NB III-as Nagyatádban, mielőtt visszatért volna az akkor a megyei I. osztályban szereplő Rákóczihoz. Az előző szezon őszi felében a Kondoros elleni Magyar Kupa-mérkőzésen még védte a csapat kapuját.

– Tavaly ősszel fejeztem be a labdarúgó-pályafutásomat, amikor új szakmai stáb érkezett a Rákóczihoz, és inkább a fiataloknak szavaztak bizalmat – mondta Gyenes András. – Közel egy éve foglalkozom a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia kapusaival. Neves kapusedzőkkel dolgoztam együtt pályafutásom alatt, így megvannak a tapasztalataim, amiket szívesen adok át a fiataloknak. Természetesen folyamatosan szeretném képezni magam, így a terveim között szerepel a B licenc elvégzése is.

Fotó: sonline.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!