NB III

Továbbra is élet és halál közt a magyar játékos

Sokan adtak vért, de még nincs vége a harcnak.

Életmentő műtétek sorát hajtották végre a szerencsétlenül járt fiatalemberen – tudta meg a Délmagyar Dudás Zitától, az Új-Kishomoknál súlyos balesetet szenvedett Fábián Imre párjától.

– Rendkívül megható, hogy ennyien eljöttek azért, hogy vért adjanak Imrének – mondta a csütörtökön súlyos balesetet szenvedett 32 éves labdarúgó párja, Dudás Zita Európa-bajnok szegedi búvárúszó Hódmezővásárhelyen szombaton.

A tolerancia nap keretében – amit a helyi cigány kisebbségi önkormányzat szervezett – egyébként is tartottak volna véradást, de most ez a sajnálatos baleset miatt irányítottá vált.

Olvastad már?
Az üres stadionban is volt rendbontás Barcelonában

A Facebookon pillanatok alatt terjedt a hír, nagyon sokan jöttek el azért, hogy vért adjanak, és hozzájáruljanak Imre gyógyulásához. Közülük sokan először adtak vért.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ második emeletén rendezte be a helyi Vöröskereszt a bázisát, a sor a félemeletnél állt.

– Onnan tudtam meg, baj történt, hogy nem érkezett haza. Előtte öt perccel beszéltünk ugyanis telefonon. Kint voltam a helyszínen, láttam, amint berakják a mentőhelikopterbe. Több olyan sérülést szenvedett, amiből egy is elég lett volna az esetleges tragédiához. De Imre nagyon erős, sportos a szervezete, nagyon küzd az életéért. Az orvosok lelkiismeretes munkát végeznek – mondta Dudás Zita.

A lap megtudta: életmentő műtétek sorát hajtották végre Fábián Imrén. Már az is csodának számított, hogy megérte a másnap reggelt. Azóta már még egy reggelt megért, és párja azt mondta, állapotában az első két hét lesz a kritikus. Ha azt túl éli, felépülhet.

– Az egész ország drukkol neki, például egykori és jelenlegi játékostársai Dombóváron, Kaposváron, Pécsen, Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Mórahalmon. Úgy tudom, az ország több pontján is szerveztek javára véradást. Nagyon köszönök mindent, azoknak az ismeretleneknek is, akik szünet nélkül érdeklődnek az állapota felől. Erőt adhat neki, ha érzi ezt a nagy szeretet – mondta meghatottan Zita.

Imre és Zita közel másfél éve alkotnak egy párt. Jövőre tervezik az esküvőjüket.

A véradás szombat este 7 óráig tartott a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, közel 200-an adtak vért Imrének. Dudás Zitától a Délmagyar megtudta, vasárnapra csökkent a koponyasérülés miatti nyomás párja fejében, de az állapota még így is kritikus.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik