NB III

Kabát folytatni akarja, és kilencvenkilenc százalék, hogy marad az ETO-nál

A 39 éves újpesti ikon az NB II-ben is segítené a nagy múltú győri klubot.

Az Újpesttől való visszavonulása után sokakat meglepetésként ért, hogy tavaly nyáron az NB III Nyugati-csoportjában szereplő ETO FC Győr csapatához igazolt az újpesti ikon, Kabát Péter. A 16-szoros magyar válogatott támadó segíteni akart a győri klubnak, hogy bajnok legyen és feljusson az NB II-be, amely végül sikerült is. Az újpesti ikon a Rangadónak értékelte az aranyéremmel záruló idényt.

– Pozitívan értékelem a szezonunkat. Tavaly nyáron úgy érkeztem ide Győrbe, hogy mindenféleképpen szeretném megnyerni a csapattal a bajnokságot, hiszen ennek a klubnak nem a harmadosztályban vagy a másodosztályban, hanem az NB I-ben a helye – kezdte Kabát Péter. – Nem volt könnyű megszerezni az aranyérmet, hiszen voltak riválisaink, elsősorban az Érdre gondolok, valamint az Ajka és a Kaposvár is jó csapat volt. Úgy érzem, hogy a három NB III-as csoportból mindenképp a nyugati volt a legerősebb bajnokság. A nyáron döcögősen indult számunkra az idény, de utána egyre jobban csapattá kovácsolódtunk és egymásért küzdve olyan társaság alakult ki, amiről nyugodt szívvel mondhatom, hogy ritka. Mindenki élvezte az edzéseket, a meccseket, nem véletlenül nyertünk meg zsinórban tizennyolc mérkőzést. Sikerült a feljutás, és köszönetet szeretnék mondani a vezetőknek, a szakmai stábnak, a szurkolóknak és az egész csapatnak, hiszen nehéz feladatot oldottunk meg, és nagy sikert hajtottunk végre.

A rutinos csatár 12 góllal zárta az idényt, és összességében elégedett a saját teljesítményével.

– Tavaly az egész nyarat kihagytam a tévés szereplés miatt, csak szeptemberben kezdtem el edzeni, tehát az első négy-öt fordulóban nem is játszottam. Az ősz végén aztán már végig a pályán voltam, de a tavaszi szezonban akadt néhány sérülésem. Összességében elég sok mérkőzést voltam kénytelen kihagyni, de huszonkét meccsen rúgtam tizenkét gólt, ami szerintem nem rossz arány. Több gólpasszt adtam, és úgy érzem, hogy a csapattal együtt jó szezont zártam. Az elsődleges célom az volt, hogy segítsem az ETO-t a feljutásban, a pályán és azon kívül is vezéregyéniség legyek. A vezetők azt mondták, hogy ezt vissza is kapták tőlem. Boldog vagyok, és nagyon örülök, hogy részese tudtam lenni ennek a sikernek.

A 39 éves támadó tavaly egyéves szerződést kötött az ETO-val, de elképzelhető, hogy az NB II-ben is segítségére lesz a győri csapatnak.

– Valószínűleg folytatom a labdarúgást. Újpesten még kétéves sportkoordinátori feladatom van, ezért az ottani vezetőkkel is beszélnem kell, de mindenképp focizni szeretnék. Az ETO vezetői akarják, hogy maradjak a következő szezonra is, amiért nagyon hálás vagyok. Még nincs aláírva szerződés, de kilencvenkilenc százalék, hogy a az ETO FC Győrben folytatom.

Olvasói sztorik