NB III

Kenesei Krisztián: Torghelle Sanyinak már nem is kéne tanítani semmit

A 40 éves csatár fiatal támadókkal foglalkozik az MTK-nál; az NB III-ban pedig ontja a gólokat.

40 évesen is 16 gólos az NB III-ban a III. Kerület színeiben az NB I egykori gólvágója, Kenesei Krisztián. A veterán játékos tehát a jelek szerint továbbra is “csúcsformában”, de mit hozhat a jövő? A Digi Sport Reggeli Start című műsorában Szombathy Pál műsorvezető Kenesei Krisztiánnal beszélgetett.

– Nemrég felkért az MTK, hogy tartsak egyéni képzést a fiataloknak és a nagycsapatnál is. Megbeszéltem az elnök úrral és megegyeztünk, hogy amennyiben ez nem zavarja a III. Kerületes edzősködésem és játékosként való szereplésem, nem gördít akadályt elé. Nagyon élvezem a munkát és a fiatalok is szeretnek, felnéznek rám, hallottam, hogy előtte volt már szóbeszéd is, hogy “jön a Kenesei edzést tartani”. Izgatottak voltak – kezdte a 29-szeres válogatott labdarúgó.

Mivel Kenesei az utánpótlástól egészen a felnőtt korosztályig foglalkozik támadókkal, ebbe természetesen beleesik a gárda veteránja, Torghelle Sándor is.

– Sanyi egy különleges játékos, nagyon jól fejel, a kapu előtt nagyon jól feltalálja magát, neki már nem is kéne tanítani semmit – mondta erről “Kenő”.

– Tizenhat gólt rúgtam a szezonban, nincs miről beszélni. Szeretném tovább csinálni az aktív játékot is – mondta már a jövőjével kapcsolatban a csatár.

Kenesei szeme előtt akár Ferenczi István példája is lebeghetne: a szintén veterán csatár segédedző, de még a padról is be-beszáll, hogy segítse a Vasast.

– Én már másfél éve az NB III-ban futballozom, nem hiszem, hogy fel tudnám ismét venni a ritmust, hiszen óriási a különbség a kettő között. Fejben én már lezártam ezt a történetet – nyilatkozta mosolyogva Kenesei.

Olvasói sztorik