NB III

NB III: „Puskás Öcsi bácsinak ezekhez az emberekhez az égvilágon semmi köze nem volt”

A Puskás Akadémia tartalékcsapata vasárnap 2-1-re győzött a Csepel FC otthonában az NB III Nyugati-csoportjának 30. fordulójában. Lássunk szemelvényeket arról, hogyan tudósított a mérkőzésről ahazaiak honlapja.

„A mérkőzés játékvezetőinek közreműködése döntően befolyásolták a találkozó végkimenetelét.

A Puskás AFC egyik labdarúgója jó 25 méterről lövésre szánta el magát, ami a kapufán csattant, ám a jó másfél méteres lesen a kapu előtt ólálkodó Pekár a kipattanót bepofozta a kapuba. Általános megrökönyödésre sem az esethez közel tartózkodó partjelző, sem a játékvezető nem látta a lesállást, így megadták a gólt (0-1).

A játékvezetőről, Borbás Bottyánról ‒ innentől fogva ‒ túlzás nélkül lehetett állítani, hogy személyben a leggyengébb láncszem működött közre a pályán.

Egy vitatható szituációt követően úgy fújt vissza egy szabadrúgást a játékvezető, hogy ellenfelünk az ítéletet megelőzően szándékosan kézzel akadályozta meg a támadásunk befejezését. Mondani sem kell, hogy büntetlenül úszta meg a dolgot.

Ezt követően, a hosszabbításra is maradt Borbás játékvezetőben annyi, hogy sportemberhez méltatlan cselekedetével felhívja magára a figyelmet: egy szabálytalanságot követően játékosunkat, Somodi Ádámot két kézzel hátulról meglökve távolította el az eset helyszínétől, majd megvárva a közben kialakult kakaskodást, Somodinak és Erdei Andrásnak (PAFC) is felmutatta a piros lapot.

A sportpályákon játékvezetőtől ritkán látható sportszerűtlen jelenet (két kézzel hátulról nem szokás sportolókat taszigálni) óriási felháborodást keltett a Csepel FC szakmai stábja és természetesen a szurkolók körében is. Kérdés, hogy a játékvezető ellenőr jelentésében ez hogyan szerepel majd, már ha egyáltalán szerepel…

A találkozó így meglehetősen paprikás hangulatban ért véget, ráadásul a milliárdos költségvetésből gazdálkodó Puskás Akadémia FC játékosai és vezetőedzője a pályáról lejövet még rá is tettek egy lapáttal és sportszerűtlen módon tovább hergelték az amúgy sem túl nyugodt csepeli drukkereket, arról téve bizonyságot, hogy a szerénységéről méltán híres Puskás Öcsi bácsinak ezekhez az emberekhez az égvilágon semmi köze nem volt, nincs és nem is lesz.”

Ezek után lássuk, mit nyilatkozott klubja honlapján Gabala Krisztián, a Csepel FC szakmai vezetője:

„Nehéz szavakat találni… Sok mindent megéltem már futballpályán, de ilyennel még nem találkoztam. Sajnos az erőszak a lelátóról a pályára költözött, ami mindent elmond labdarúgásunk irányáról. A mérkőzés előtt kértem az esélyegyenlőséget, amit sajnos ezen a napon csapatom nem kapott meg.”

Olvasói sztorik