NB III

„A legfontosabb, hogy örömet szereztünk a világ legjobb szurkolóinak”

Kárász Krisztián sajnálja, hogy 14 év után el kell hagynia a Fradit a tartalékcsapat megszüntetése miatt.

Honlapunkon többször beszámoltunk már – videókkal is szemléltetve – arról, milyen nagyszerű hangulatban zajlott a Dunaújváros‒Ferencváros II harmadosztályú mérkőzés vasárnap, amelyre hatezer szurkoló látogatott ki. Köztük azok a zöld-fehér drukkerek ezrei, akik évek óta bojkottálják a meccsre járást – részben ‒ a Groupama Arénában található túlzott biztonsági intézkedések miatt. A 2-2-re végződő összecsapásról és a hangulatról a Fradi játékosa, Kárász Krisztián nyilatkozott a Rangadónak.

‒ Fantasztikus élmény volt átélni a vasárnapi meccset, a csapat nevében köszönöm meg mindhárom alkalmat, amin kint volt a tábor – kezdte a 21 éves játékos utalva arra, hogy a korábbi csepeli és pécsi harmadosztályú mérkőzés után ezúttal Dunaújvárosban biztatták a Fradi II-t a tábor tagjai és az őket elkísérő szurkolók.

‒ Úgy gondolom, az első 15-20 percben kicsit megilletődötten játszottunk, de aztán a magunk javára tudtuk fordítani a meccset, ehhez óriási lökést adott nekünk a B-közép is. Szerintem megérdemeltük volna a győzelmet, emellett az ellenünk befújt tizenegyes is kérdéses volt, és nem adtak meg egy szabályos találatunkat. De legalább most ki tudtuk szolgálni két góllal a közönségünket, és ez a legfontosabb, hogy örömet tudtunk szerezni a világ legjobb és legfanatikusabb szurkolótáborának. Az öltözőben jó volt a hangulat a mérkőzés végén, mert láttuk a szurkolókon a boldogságot, és bár jobb lett volna, ha nyerünk, az edzőnk, Lipcsei Peti így is gratulált mindenkinek – emlékezett vissza Kárász.

Mint ismert, a Ferencváros vezetése úgy döntött, feleslegessé vált a tartalékcsapat szerepeltetése az NB III-ban, így a következő bajnoki szezontól megszűnik az együttes, aminek következtében sok fiatal hagyhatja el a klubot, köztük a 21 éves Kárász Krisztián is.

‒ Sajnálatos hír, főleg a nálam fiatalabbaknak, hiszen akik kiöregednek az utánpótlás-csapatokból, nem tudják a Fradi első csapatában megmutatni magukat. Most nyáron jár le a szerződésem és 16 gyönyörű év után sajnos el kell hagynom ezt a fantasztikus klubot, de aztán ki tudja, ebben a világban bármi megtörténhet – zárta a Rangadónak Kárász.

Olvasói sztorik