NB III

A Dunaújváros házi gólkirálya karrierje legjobb hangulatú meccsére készül

Tóth Tibor úgy véli, a hazai játékosokat is feldobja majd a Fradi-szurkolók által teremtett remek hangulat.

Valószínűleg sokáig emlékeznek majd a dunaújvárosi és a ferencvárosi tartalékcsapat játékosai a vasárnapi Dunaújváros‒FTC II harmadosztályú mérkőzésre, hiszen a lelátón több ezer Fradi-szurkoló teszi tiszteletét, hogy remek hangulatot varázsoljon a stadionba. Az újvárosiak házi gólkirálya, Tóth Tibor is úgy érzi, felejthetetlen meccs következik a két együttes számára.

‒ A csapaton belül a motiváció szintje sokkal magasabb, mint egy szimpla NB III-as rangadó előtt, hiszen itt a dunaújvárosi stadionban eddig a társaim és én sem láttam soha teltházat – kezdte a Rangadó.hu-nak a 18 gólos támadó. ‒ U17-es koromban nagyon jó hangulat volt a Puskás-Suzuki Kupán, amikor még a Puskás Akadémia színeiben játszottam, de még nem fociztam annyi ember előtt, amennyi vasárnap várható, számomra mindenképpen ez lesz a legjobb hangulatú meccs eddigi karrieremben. Videón láttam csak azokat az összecsapásokat, amikor az NB I-es Dunaferr fogadta a Fradit, akkoriban mindig teltház volt, Lipcsei Péter – aki most az FTC II vezetőedzője – lőtt is gólt ezen a pályán. Azokat a felvételeket nézve szinte elképzelhetetlen, hogy ránk is ez vár vasárnap. Tele vagyunk fiatal játékosokkal, akik végre megízlelhetik ezt az atmoszférát.

A negyedik helyen álló Dunaújváros jó sorozatban várja a találkozót, hiszen öt meccs óta veretlen, hazai pályán pedig a legjobb statisztikával rendelkezik a Közép-csoportban. Ősszel az FTC II. hazai pályán kikapott az újvárosiaktól, Tóth ezúttal is csak a három ponttal lenne elégedett és persze az lenne a legjobb, ha a saját góljai számát is tudná gyarapítani.

‒ Az évad elején húsz gólt céloztam meg, még hátra van öt találkozó, remélhetőleg ezt elérem, természetesen már a Fradi ellen is növelni akarom ezt a számot, de ha nem az én gólommal nyerünk, az sem baj. Én vagyok a középcsatár, tehát természetes, hogy tőlem várják a gólokat, de tele vagyunk kreatív focistákkal. Példaként említeném Dobos Áront, aki tizenhat évesen tizenegy gólt lőtt és már több mint tíz gólpasszt adott, ilyen játékosok mellett nem nehéz házi gólkirálynak lenni – folytatta Tóth Tibor, majd ismét a várhatóan remek hangulatra terelődött a szó. ‒ A Fradi valószínűleg kétszeres erőbedobással fog játszani a rengeteg szurkolója miatt, nem hiszem, hogy veszíteni szeretnének előttük. Annak ellenére, hogy az ellenfelünknek fog drukkolni több ezer néző, biztos vagyok benne, hogy bennünket is ugyanúgy feldob majd a remek hangulat. Láttuk a korábbi videókat, amikor Pécsen és Csepelen is megjelent a Fradi-tábor, ami ugyanúgy motiválta a másik csapat játékosait is, ezt említették is a meccs után. Szerencsés helyzetben érezzük magunkat, hogy mi is átélhetjük ezeket a pillanatokat – mondta a 24 éves csatár, majd hozzátette, a rutinos játékosok, mint például Csehi Tamás és Farkas Viktor a héten folyamatosan próbálta felkészíteni a 16-18 éves fiatalokat a várhatóan pokoli hangulatra.

Tóth zárásként megemlítette, az évad elején az volt a csapat célja, hogy ne essen ki az NB III-ból, aztán a remek őszi teljesítményüknek köszönhetően a feljutás lehetősége is szóba került, erre azonban jelenleg már nincs esély, egy-két éven belül viszont reális cél lehet az NB II.

Olvasói sztorik