nb3
NB III

NB III: nyolc bajnokesélyes két licenccel az NB II-ért

Az már mindhárom csoportban eldőlni látszik, hogy a pályán melyik csapat harcolja ki a feljutást.

Hajrájához érkezett a harmadosztály három csoportja is, öt forduló van hátra az NB III 2016–2017-es szezonjából. Mind a Keleti-, mind a Nyugati-, mind pedig a Közép-csoportban magabiztos előnnyel vezet az éllovas, és összesítve az őszi kör utolsó öt fordulójának eredményeit, kijelenthető: a Kazincbarcika, a Budafok és az ETO jó eséllyel kiharcolja az NB II-ben szereplés jogát.

Keleti-csoport

A Keleti-csoportban éllovas Kazincbarcika 64 egységgel áll az élen, nyolc ponttal megelőzve a második Monort (56) és kilenccel a harmadik Jászberényt (55). A következő fordulóban utóbbi két együttes egymással találkozik, adott esetben tovább nőhet a különbség az éllovas és az üldözők között. Az őszi eredmények alapján már nemigen érhető utol a Barcika – a hátralevő öt ellenfél ellen is utóbbi hozta a legjobb eredményt az őszi hajrában.

Csapat M Gy D V Rg Kg Gk Pont
Kazinbarcikai SC FC 5 4 0 1 19 3 16 12
Monori SE 5 3 1 1 8 2 6 10
Jászberényi FC 5 2 2 1 9 9 0 8

A hátralevő mérkőzések:

Kazincbarcika: ESMTK (i), Putnok (o), Jászberény (i), Tiszaújváros (o), Újpest II (i)

Monor: Jászberény (i), Tiszaújváros (o), Újpest II (i), Salgótarján (o), BKV Előre (i)

Jászberény: Monor (o), Rákosmente (i), Kazincbarcika (o), Hatvan (i), Nyírbátor (o)

Közép-csoport

Matematikailag még a Közép-csoportban is három bajnokesélyes van, de a kupaelődöntőig menetelő Budafok előnye (72) itt is tetemes, tíz pont a 62 egységgel álló második Szigetszentmiklós előtt, melyet eggyel lemaradva, 61-gyel követ a Pécs. Ugyan a listavezető a hátralevő öt ellenfele ellen korántsem volt magabiztos (a Hódmezővásárhelytől és a Szigetszentmiklóstól is otthon kapott ki), várhatóan ötnél több pontot fog gyűjteni a hajrában, ami biztosan bajnoki címet ér.

Csapat M Gy D V Rg Kg Gk Pont
Budafoki MTE 5 3 0 2 5 4 1 9
Szigetszentmiklósi TK 5 4 1 0 11 6 5 13
Pécsi MFC 5 4 0 1 18 1 17 12

A hátralevő mérkőzések:

Budafok: Pénzügyőr (i), Dunaharaszti (o), Hódmezővásárhely (i), Méhkerék (o), Szigetszentmiklós (i)

Szigetszentmiklós: Komló (o), Szentlőrinc (i), Gyula (o), Szekszárd (i), Budafok (o)

Pécs: Paks II (o), Békéscsaba II (i), Dabas-Gyón (o), Dabas (o), Pénzügyőr (i)

Nyugati-csoport

Nyugaton kettőre csökkent a bajnokesélyesek száma: az élen az ETO FC Győr áll 69 ponttal, míg a második helyet az Érdi VSE birtokolja 62 egységgel. A győriek sorozatban 14 győzelemnél járnak, aligha elképzelhető, hogy változás lesz az élen. A széria éppen az utolsó őszi fordulókban kezdődött, a Gyirmót II elleni vereség után, az a józanító pofon lendítette be a csapatot, és jobban is teljesítettek így az első kört záró fordulókban, mint az üldöző érdiek.

Csapat M Gy D V Rg Kg Gk Pont
ETO FC Győr 5 4 0 1 14 3 11 12
Érdi VSE 5 3 0 2 10 7 3 9

A hátralevő mérkőzések:

ETO: Ajka (o), Gyirmót II (i), Csorna (o), Sárvár (o), Csepel (i)

Érd: Honvéd-MFA (o), III. Kerület (i), Videoton II (o), Komárom (i), Puskás II (o)

Licenckérdés

Mint arról honlapunk is beszámolt, az MLSZ első fokon a fenti bajnokesélyesek közül csak az ETO-nak és a Jászberénynek adott NB II-es licencet – amennyiben később sem változik ez a helyzet, úgy a zöld asztal mellett dőlhet el a feljutás. A következő idényre NB II-es licencet kapott még az NB III-ból az Ajka és a Kaposvár is.

Olvasói sztorik