NB III

Harmadosztályú csapat, NB I-es lehetőségek

Artner Tamás motivált játékosokkal és nagyszerű körülmények között dolgozhat Kaposváron.

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő Kaposvári Rákóczi vezetősége tavaly december végén hivatalosan is bejelentette, hogy kinevezte a csapat élére Artner Tamást. A 46 éves szakember legutóbb Ajkán dolgozott, ahonnan április végén távozott. A Rákóczi tizennyolc forduló után a harmadik helyen áll, hátránya kilenc pont az éllovas Érdi VSE-vel szemben. Az újonnan kinevezett vezetőedző honlapunknak beszélt arról, mivel teltek a napjai a legutóbbi munkája óta, és miért érezte úgy, érdemes elfogadnia a somogyi klub ajánlatát.

– Legfőképpen pihenéssel tölt az elmúlt időszakom, hiszen az utóbbi tíz évben folyamatosan dolgoztam valamely csapatnál. Másrészt természetesen képeztem magam, valamint a fiammal is nagyon sokat foglalkoztam. Akár korábban is újra munkába állhattam volna, hiszen több helyről is kerestek, de egyik felkérés sem volt olyan, ami komolyabban érdekelt volna – mondta a tréner, majd kitért a kaposvári ajánlatra. – Az elsődleges szempont az volt, hogy egy olyan klubhoz tudtam igazolni, amelynek szép múltja és jelentős hagyománya van a foci terén, hiszen több éven keresztül megállta helyét az NB I-ben. Nagy városról, megyeszékhelyről beszélünk, ez is döntő szempont, hiszen megvannak a lehetőségek a továbblépésre. A klub elképzelései is nagyon tetszettek, jelentős célokat vázoltak fel, tovább akarunk lépni minél hamarabb az NB II-be. Nagyon jó körülmények között dolgozhatok, remek az infrastruktúra és olyan szakmai stábbal működhetek együtt, amilyennel eddigi karrierem során nem igazán volt lehetőségem. Dunaújvárosban volt először lehetőségem arra, hogy rehabilitációs és erőnléti edző is dolgozott velem, itt jelen pillanatban olyan nyolc-tíz fős stábom lesz, melynek tagjai nagyon korszerű módszerekkel tudnak dolgozni. A harmadosztályban szerepel a Kaposvár, de nem túlzok, ha azt mondom, a feltételek NB I-esek.

– Képben vagyok az NB III Nyugati csoportjával, hiszen már akkor is követtem ezt a bajnokságot, amikor első vagy másodosztályú csapatok élén dolgoztam, és az idén is figyeltem ezt a csoportot. A Kaposvár keretét zömében feltörekvő fiatal játékosok alkotják, egy-egy focista található, akik korábban magasabb osztályban megmutatták magukat. Szép jövő előtt állnak a tehetségeink, ezért is izgalmas számomra ez a munka, mert szeretek olyan játékosokkal dolgozni akik motiváltak, és többre vágynak, mint a jelenlegi pozíciójuk. Ismerem a Kaposvár akadémiáját is, többször láttam már játszani az U19-es csapatot, ahol szintén nagyon sok tehetséges játékos szerepel. Összességében azt mondhatom, sokra hivatott társaságot fogok átvenni, melyet még tovább szeretnék erősíteni egy-egy játékossal, de a legfőbb szempont, hogy a rendelkezésre álló focistáinkat még jobb színvonalra hozzuk. Gondolkozunk igazolásokban is, de csak olyan játékost hozunk, akik bizonyítottak már magasabb osztályokban és már az első pillanattól kezdve a segítségünkre tudnak lenni. Nem lesz ilyenből sok, de aki jön, annak meghatározó embernek kell lennie. Vannak már elképzeléseink azzal kapcsolatban, mely posztokra és kiket szeretnénk igazolni, de korai lenne még róluk beszélni – folytatta a korábban Szombathelyen és Dunaújvárosban is megforduló vezetőedző, aki végül ismertette honlapunknak a csapat téli programját is.

– Csütörtökön kezdjük a felkészülést, a héten még ráhangolódunk a munkára, szombaton egy állapotfelmérés következik. Sajnos ebben az időszakban élvonalbeli csapatokkal már nagyon nehéz lekötni felkészülési mérkőzést, így zömében másodosztályú együttesekkel fogunk játszani. Január 28-án egyhetes horvátországi edzőtáborban veszünk részt, ott pedig több horvát csapattal is megmérkőzünk. Úgy érzem, olyan felkészülés vár ránk, amely NB I-es színvonalnak is megfelelő.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik