NB III

NB III: nagy a baj Tatabányán, a folytatás is veszélybe került

Nagy bajban van a jelenleg NB III-ban szereplő Tatabánya, és a helyzet nem javul, sőt úgy tűnik, hogy egyre rosszabb lesz – írja a Sportfaktoraz elmúlt hetekben rendre az MLSZ által büntetett csapatról.

A Bányászt több korábbi labdarúgója feljelentette már az MLSZ-nél, mert nem kapták meg a fizetésüket – mindannyian meg is nyerték az ügyeket. A már távozott sportigazgató Várhidi Péter is a szövetséghez fordult, mert neki is tartozik a klub. A korábbi szövetségi kapitány első fokon, majd másodfokon is megnyerte az ügyét, így a Tatabányának fizetnie kell, sőt egy évre kizárták az átigazolásból is, az ítélet jogerős.

Pedig a klub ügyvezető-igazgatója, az olasz Massimiliano Caroletti korábban azt állította a klub Facebook-oldalán, hogy ő bizony fizetett Várhidi Péternek, sőt a szakembertől várt helyesbítést a Tatabánya vezetője, ám az ítéletből úgy tűnik mégsem utalt át mindent a Bányász korábbi sportigazgatójának.

A helyzet azonban még rosszabb is lehet, mert nemcsak a volt alkalmazottaknak, hanem a jelenlegi keret tagjainak is tartozik a Tatabánya.

– Egy és egy egyharmad havi fizetést kaptam meg, a három egész havi juttatás helyett – mondta Kiss Károly, a csapat játékosa, aki tíz mérkőzésen hét gólt szerzett ebben a szezonban. – Családi kölcsönökből élünk… Máshogy sajnos már nem megy. Mindenképpen szeretnénk fizetést kapni, jó lenne, ha békésen meg tudnánk oldani ezt az ügyet és menne rendben minden tovább. Eddig csak ígéreteket kaptunk, meg egy kis fizetést, de semmi többet.

A lap információi szerint még a folytatás is veszélybe került, vagyis könnyen lehet, hogy a Tatabánya a hétvégén nem lép pályára a Honvéd II ellen, vagy legalábbis nem azzal a csapattal, mint eddig.

– Szeretnék futballozni, de egységes csapat a miénk, majd közösen eldöntjük, hogy mi legyen. Azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy mi lesz a végleges döntés. Nem vagyunk a játék ellen, futballistaként nem is lehetünk, hiszen ez az életünk. Valaminek viszont már történnie kell, mert ez így tarthatatlan.

A klubot működtető gazdasági társaságban tulajdonos a város is, ám az olasz befektető és az önkormányzat viszonya – finoman fogalmazva – elhidegült.

Olvasói sztorik