NB III

Magasföldi József Mosonmagyaróvár után Győrben is vezérré válna

A rutinos támadó az MTE után az ETO-t is a másodosztályba vezetné. Magasföldi reméli, néhány évig még aktívan focizhat, de már gondol a futball utáni időkre is.

Az átigazolási szezon hajrájában váratlanul távozott az MTE 1904-től és az ETO-hoz írt alá Magasföldi József. A döntés okairól kérdeztük a 31 éves rutinos támadót.

– Igazából pontosan az utolsó napon, augusztus 31-én dőlt el, hogy klubot váltok. A csere mellett családi okok miatt döntöttem, de ezt nem szeretném boncolgatni. Az MTE-nél maximálisan támogattak ebben a kérdésben, és hálás köszönet ezúton is a szakmai stábnak és a vezetőknek, hogy elfogadták érveimet és a döntésemet, mivel szerettem volna közel lenni a családomhoz.

Tavasszal fél év alatt a Mosonmagyaróvárral sikerült kiharcolni a feljutást a másodosztályba, ráadásul néhány hónap elég volt ahhoz, hogy bezsebelje a gólkirályi címet is. Hogyan emlékszik vissza az óvári időszakra?

– Mosonmagyaróváron csupa pozitív élménnyel lettem gazdagabb, sokan megirigyelhetnék Magyarországon az ottani közeget. A körülmények nyugodtak, a klubot pedig szisztematikusan építik fel. A szurkolókat is hálás köszönet illeti, hiszen befogadtak, kölcsönös tisztelettel voltunk egymás iránt. Tudom, hogy sokan megkedveltek, teljesítményemmel és góljaimmal próbáltam az elmúlt fél évben meghálálni a bizalmat.

Győrben milyen körülmények fogadták? Milyen az első benyomásai az elmúlt hetek tapasztalatai alapján?

– Az ETO-nál profi körülmények fogadtak, elsőosztályú az infrastruktúra, egy szavunk nem lehet semmire – a benyomásaim csak pozitívak. Sok munka vár még ránk, de erős kerettel jó úton haladunk. Ennek a klubnak már a hagyományai miatt, de a jelenlegi játékoskeret képessége alapján sem a harmadosztályban van a helye. Bekő Balázs ambiciózus edző, nagy alázattal van a munka iránt, száztíz százalékon ég. A mestert jól ismerem, hiszen Székesfehérváron még csapattársak is voltunk, azt gondolom, rengeteget tud segíteni a csapaton, hogy célunkat elérjük.

A vezetőség mellett a szurkolók is feljutást várnak idén az ETO-tól, ehhez pedig rutinos játékosokkal frissítették fel nyáron a keretet. Mosonmagyaróváron tavasszal igazi vezér tudott lenni, gondolom Győrben is hasonlót várnak Öntől a vezetők…

– Az ETO-nál nyáron olyan embereket kerestek, akik a csapat élére állva az öltözőben és a pályán is vezérei lehetnek a klubnak. Szerencsére jó mag gyűlt össze. Célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot és jövőre már az NB II-ben bizonyíthassunk. Ami a rutinos-fiatal játékosok egyvelegét illeti: azt gondolom, jó most ez az összetétel az ETO-nál. Tehetséges fiataljaink vannak, akik szereztek már némi rutint felnőtt bajnokságban is. Mellettük ott vannak a tapasztalt játékosok, Gyagya Attila, Kabát Péter és sorolhatnám többieket. Mindig is nyitott ember voltam, kérnek tőlem tanácsot a fiatalok, ha tudok, mindenben segítek nekik. Mérkőzésről-mérkőzésre készülünk, most például csak a szombati, III. Kerület elleni hazai bajnoki jár a fejünkben. A győzelmi kényszer nem szabad, hogy görcsössé tegyen bennünket, de ezzel egyelőre nincs is semmi probléma.

Közel tizenöt éve tart profi karrierje, melynek során többek között a Videoton FC-nél, a Slovan Liberecnél, a Sopronnál, a Honvédnál, a Siófoknál, a ZTE-nél, a Paksnál, a Gyirmótnál és a Dunaújvárosnál is megfordult. Tervezi már, mihez kezd aktív pályafutása után?

– Mindig azt vallottam, hogy harminc fölött már gondolkozni kell a futball utáni évekről is. Több lehetőségre is nyitott vagyok, de nem feltétlenül szeretnék edzősködni. Számomra a családom után a foci a legfontosabb, remélem, még jó pár évig aktívan játszhatok. Amíg egészséges vagyok és tart a lendület, biztosan nem vonulok vissza – zárta szavait Magasföldi József.

Olvasói sztorik