NB III

„A Fradi-drukkerek nem balhézni mentek Pécsre”

A PMFC játékosa szerint a magasabb nézőszám jobb játékot eredményezne minden osztályban.

Ötezernél is több néző a Ferencváros második csapatának NB III-as rangadóján Pécsett, miközben ezernél alig többen az MTK elleni örökrangadón az NB I-ben: a PMFC az élvonalbeli kizárás után felfelé menetel, a csapatba visszatért Havasi Dániel, ő volt a Digi Sport, Reggeli Start vendége.

– Soha nem játszottam még ennyi néző előtt, de nagyon nagy élmény volt a találkozó. Az egész csapat nevében mondhatom, hogy köszönjük az összes kilátogató szurkolónak a biztatást – pláne a két csapat vezérdrukkereinek – akik hatalmas hangulatot csináltak. Élmény volt ilyen sok néző előtt játszani.

– Szimpatikus volt, hogy a fővárosi szurkolók nem balhézni jöttek, hanem a saját csapatukat biztatni. Az ellenfél a saját csapatát biztatta, nem a pécsi drukkerekkel, vagy éppen velünk, játékosokkal foglalkoztak. Voltak pirotechnikai eszközök, de ezek csak jó hangulatot keltettek, tehát nem zavart minket, inkább feldobott. A PMFC ultrái felzárkóztak a Fradi-táborhoz, hiszen ők is hatalmas hangulatot csináltak.

A fiatal játékos arra a kérdésre, hogy a sok néző jobb teljesítményt hozott-e ki belőlük, a következőket válaszolta.

– Az első félidőben volt bennünk egy kis drukk, hogy ennyi néző előtt léptünk pályára. A második játékrészben már jobban játszottunk, megszoktuk a közeget is. Éppen ezért gondolom azt, jó lenne, ha minden osztályban ekkora közönség előtt játszanának a csapatok, mert könnyebb lenne alkalmazkodni a közeghez és a játék is jobb lenne minden NB-s mérkőzésen.

Olvasói sztorik